FA-kupa

Edzőmeccs vár a Spusre és a Liverpoolra

Vasárnap három mérkőzéssel folytatódik az FA-kupa Angliában, a Liverpool a másodosztályú Brightonnal, a Tottenham a harmadik ligás Stevenage-el csap össze a nyolcaddöntőben, a Stoke pedig még verhetőbb ellenféllel találkozik.

Stevenage (III.)-Tottenham Hotspur 15:00 Tv: Sport Klub
Hathárom-tipp: 2

A Spursre könnyed kirándulás vár, a harmadosztály hatodik helyezettjéhez látogat. A Stevenage remek formában van az utóbbi hónapokban, október közepe óta minden sorozatot tekintve csak egyszer kapott ki, de ez is kevés lehet, még a Tottenham B ellen is. A vendégeknél Ryan Nelsen debütálhat, Rafael van der Vaart és Younes Kaboul nem épült fel sérülésééből. Érdekesség, hogy a két klub még sohasem találkozott korábban. A Stevenage tavaly búcsúztatta a Newcastle Unitedet a 64 között, most hasonló hőstette készülnek. Harry Redknapp együttese az előző két körben egy negyed-, illetve egy másodosztályú ellenfelet ejtett ki, most a harmadosztályú hertfordshire-i csapattal lenne teljes a "paletta". Ráadásul a Spurs utolsó 33, kicsapatok elleni meccséből mindössze egyet veszített el az FA-kupában (2006-ban a Leicestertől kapott ki a 3. fordulóban).

Liverpool-Brighton & Hove Albion (II.) 17:30 Tv: Digi Sport Plus
Hathárom-tipp: 1

A Vörösök ebben a szezonban már másodszor csapnak össze a Sirályokkal, szeptemberben a Ligakupában 2-1-re győztek idegenben. Kenny Dalglish várhatóan "félig" tartalékos összeállításban küldi pályára csapatát, ott lehet kezdőben a mellőzött Jamie Carragher, aki kupamérkőzésen 210. alkalommal öltheti magára a vörös mezt. Az egész szezonra kidőlt Lucas Leiván kívül mindenkivel számolhat a menedzser, Gerrard bizonyára pihenőt kap, Maxi Rodríguez, Coates és Robinson bizonyíthat. A vendégeknél Matt Sparrow eltiltott, Gary Dicker és Tommy Elphick sérült, Vicente Rodriguez játékról az erőnléti teszt dönt. A Brighton jelenleg kilencedik helyen áll a Championshipben, de januárban még veretlen, a Liverpool botladozik a bajnokságban, de az Anfielden tavaly május óta nem szenvedett vereséget.

Crawley (IV.)-Stoke City 13:00 Hathárom-tipp: 2