FA-kupa

A Liverpool három öngólos meccsen jutott a négy közé

A Liverpool nem mindennapi fordulatokkal tarkított mérkőzésen 6-1-re győzött a másodosztályú Brighton ellen az angol labdarúgó FA-kupa nyolcaddöntőjében. A 43. percig még 1-1- volt az állás, ezután a Vörösök még két, a vendégek három találatot szereztek - mindegyik öngól volt, a hosszabbításban egy meztelen szurkoló fokozta a hangulatot az Anfielden.

A Vörösök már az ötödik percben vezettek, Gerrard szögletét Skrtel fejelte a léc alá (1-0). Ekkor úgy tűnt, hogy gyorsan eldönti a továbbjutást a Liverpool, de a Brighton váratlanul egyenlített, LuaLua szabadrúgásból, 26 méterről bombázott a jobb alsóba (1-1). A vendégek gólja után egy időre kiegyenlített lett a mérkőzés, de a hazaiak a 43. percben - a vendégvédők közreműködésével - kiszenvedtek egy találatot, szöglet után Suárez lövését Brezovan kiütötte, a kipattanót Johnson fejelte el, Vokes szintén fejjel hárított, de róla Bridcuttra, onnan a kapuba pattant a labda (2-1).

A térfélcsere után az 54. percben Suárez ijedt meg egy ziccertől, Andy Carroll fejjel volt pontatlan, lábbal viszont nem: Downing passzolt középre balról, Carroll kapásból vágta a hálóba a labdát (3-1).

A "Sirályok" szenvedései még nem értek véget, Bridcutt megszerezte második öngólját, Gerrad balról, kiszorított helyzetből lőtt, a középpályás combjáról került a hálóba a labda (4-1). Pár perc múlva Suárez beadása után Dunk mellel lekezelte a játékszert, majd brazilosan elkezdett dekázni - saját kapujába (5-1).

Az FC Liverpool fölényes győzelmet aratott vasárnap másodosztályú riválisa felett, s ezzel bejutott a legjobb nyolc közé az angol labdarúgó FA Kupában.

A végén még Dirk Kuytot buktatták büntetőt érően, Kenny Dalglish a hetes számot mutatta, de Suárez lövését védte Brezovan, a kipattanó sem ment be, az uruguayi arcára volt írva minden kínja. Carroll segítségével a 85. percben mégis gólt szerzett Suárez, éktársa a kapu helyett továbbcsúsztatta neki a labdát, a dél-amerikai a kapu torkából bólintott a hálóba (6-1).

A hosszabbításban egy meztelenül a pályára rohanó szurkoló fokozta a hangulatot az Anfielden. A Brighton az első félidőben még meg tudta szorongatni a Liverpolt, de a második felvonásban gáláztak a Vörösök, az öngólok nélkül is jobbak voltak másodosztályú ellenfelüknél. Gerrardék jövő vasárnap döntőt játszanak a Ligakupában, és második kupafináléjuk felé is szépen menetelnek, ehhez a negyeddöntőben a Stoke Cityt kell legyőzniük.

FA Kupa, nyolcaddöntő:
FC Liverpool-Brighton (II.) 6-1 (2-1)
Gólszerző: Skrtel (5.), Bridcutt (43., 71 - mindkettő öngól), Carroll (57.), Dunk (74. - öngól), Suárez (85.), illetve LuaLua (17.)
 
Korábban:
Stevenage (III.)-Tottenham Hotspur 0-0 - újrajátszás
Crawley (IV.)-Stoke City 0-2
 
Szombaton játszották:
Sunderland-Arsenal 2-0 (1-0)
Millwall (II.)-Bolton Wanderers 0-2 (0-1)
Everton-Blackpool (II.) 2-0 (2-0)
Norwich City-Leicester City (II.) 1-2 (1-1)
Chelsea-Birmingham City (II.) 1-1 (0-1) - újrajátszás