Sportfogadás

Szombaton a 'Gladbachba fektetnénk pénzünket

  • Barcsai Róbert
megosztom

Szombaton hat mérkőzéssel folytatódik a Bundesliga, amely kiváló lehetőségeket biztosít a fogadni vágyók számára, így ezúttal mi is Németországból szállítunk tippet. Választásunk a Kaiserslautern-Mönchengladbach összecsapásra esett. Íme, az okok, amiért érdemes ezen a meccsen kockáztatni pénzünket.

Sportfogadás
Kaiserslautern-Mönchengladbach
Hathárom tipp: Mönchengladbach -0,25 @2.03
Iroda: Betfair

 

 

 

 

 

Előzmények

Habár a Kaiserslautern egy biztató 0-0-al kezdte a tavaszi szezont a Bréma ellen, a folytatás mégis balszerencsésen alakult a csapat számára. Augsburgban hátrányból fordítottak, a vége mégis döntetlen lett, majd hazai pályán a Podolskit nélkülöző Köln együttesétől szenvedett vereséget Hrutka János egykori csapata. Az utolsó fordulóban pedig a papírformának megfelelően Münchenben kapott ki a ’Lautern.

A vendégek ezzel szemben kiváló teljesítményt nyújtottak eddig, simán verték a Bayernt, a Stuttgartot, valamint legutoljára a Schalkét. Tavasszal egyetlen csapat tudott eddig pontot rabolni a ’Gladbachtól, méghozzá a formába lendülő Wolfsburg, hazai pályán.

Kaiserslautern-Mönchengladbach, a várható kezdőcsapatok.

Egymás elleni mérleg

A két csapat egymás elleni mérlege komoly furcsaságokat mutat, a ’Gladbach legutoljára az 1995-96-os szezonban tudott győzedelmeskedni a Kaiserslautern vendégeként, így talán kijelenthető, hogy nem nyerni járnak a Fritz Walter Stadionba, ám mikor törjön meg a rossz sorozat, ha nem most, amikor ekkora a különbség a két csapat között?

Kaiserslautern-Mönchengladbach
A két csapat legutóbbi egymás elleni meccsei
Év Párosítás Eredmény
2011 Mönchengladbach-Kaiserslautern 1-0
2011 Mönchengladbach-Kaiserslautern 0-1
2010 Kaiserslautern-Mönchengladbach 3-0

 

 

 

 

 

Marco Reus a Mönchengladbach Bundesliga-mérkőzésén 2011-ben.

Analízis

A Kaiserslautern és a Mönchengladbach között 25 pont a különbség a tabellán, ennek ellenére a vendégek sikerére 2,3 körüli oddsot kínálnak a fogadóirodák. Ennek okát elsősorban az egymás elleni mérlegben kell keresni, valamint azt sem szabad elfelejteni, hogy a vendégeknél nem léphet pályára Mike Hanke. Az ő hiányzása viszont véleményem szerint kissé túl van értékelve, amint látható De Camargo fogja őt helyettesíteni, aki bár nincs formában, mégis kiváló képességekkel van megáldva, ráadásul a motiváció is adott számára: végre normális játékidőhöz juthat. A ’Gladbach legjobb játékosa, Marco Reus kisebb sérüléssel bajlódott a héten, viszont a hét vége felé már edzett, így elutazhatott a csapattal, sőt, minden bizonnyal kezdeni is fog, ezzel megoldódott Favre mester legnagyobb problémája.

A ’Lautern csapata nem verhetetlen hazai pályán, ugyanis 10 mérkőzésen csak 10 pontot szerzett Marco Kurz együttese, két győzelem mellett négy döntetlent játszott a csapat, négy alkalommal pedig kikaptak. A ’Gladbach mérlege meggyőző idegenben, tíz mérkőzésből ötöt nyert a csapat egy döntetlen és négy vereség mellett, viszont nem mehetünk el szó nélkül a vendégek védelme mellett: idegenben csak öt gólt kapott a ’Gladbach.

A ’Lauternnek komoly problémái vannak a támadásokkal, 21 mérkőzésen csak 15 gólt szerzett a csapat, ez a legkevesebb az idei kiírásban. Egy ilyen jó védelem ellen nem valószínű, hogy egy gólnál többet tudnának szerezni, a vendégek viszont a Bayern-Stuttgart-Schalke triónak is 3-3 gólt vertek, így nem hinném, hogy komoly problémái lehetnek a csapatnak ezzel a mérkőzéssel.

Természetesen vendéggyőzelemre számítok, azonban úgy gondolom, hogy a biztonság kedvéért jobb, ha az ázsiai hendikep fogadást választjuk, ennek az az oka, hogy döntetlen esetén visszakapjuk a feltett tét felét, ami komoly biztosítást jelent egy esetleges Mönchengladbach-botlásnál. Amennyiben nyer a vendégcsapat, a teljes tétre megkapjuk a teljes nyereményszorzót, a 2 feletti odds pedig így nagyon csábítónak tűnik, ha véletlenül hazai siker születne, akkor vesztes fogadást kell elkönyvelnünk.

Összességében úgy gondolom, hogy a vendégek rendkívül motiváltak, hiszen 1995 után először nyerhetnek a Kaiserslautern vendégeként, valamint bízhatnak egy esetleges Dortmund-hibában is, mert a listavezető Kagawa és Götze nélkül látogat a Hertha otthonába. A két csapat között óriási a különbség mind a táblázaton, mind a jelenlegi forma alapján, így nyugodt szívvel pakolok a vendégekre.

megosztom