Magyar válogatott

Nehéz lesz kiharcolni a helyemet a válogatottban - Szalai Ádám

A Mainz csatára, Szalai Ádám 2010-ben alapembere lett a magyar labdarúgó-válogatottnak, de tavalyi januárban súlyos térdsérülést szenvedett, tétémérkőzésen egy évvel később tért vissza klubcsapatába. Egervári Sándor szövetségi kapitány bizalmat szavazott a fiatal támadónak, és meghívta a bolgárok ellen készülő válogatott keretbe.

A Mainz támadója 2010 novembere után szerepelhet ismét a magyar válogatottban.

"Nagyon hosszú idő, csaknem másfél év eltelt az utolsó válogatott szereplésem óta, már nagyon várom, hogy ismét pályára léphessek a nemzeti csapatban – mondta az mlsz.hu-nak  Szalai Ádám. - Minden focista álma, hogy hazájáért küzdhessen a pályán, és miután nekem amúgy is csupa szép emlékem van a válogatottról, reménykedtem, hogy meghívót kapok az év első mérkőzésére. Nagyon örülök, hogy a szövetségi kapitány ilyen hosszú kihagyás után is számít rám."

A nemzeti csapatban Szalainak erős konkurenciával kell megküzdenie posztján, amiről ő így vélekedik: "Tényleg sokan pályáznak a kezdőcsapatba kerülésre, és mivel több jó formában lévő támadónk van, arra számítok, hogy nehezebb lesz kiharcolni a helyemet a válogatottban, mint korábban. Számomra ez a versenyhelyzet egyáltalán nem újdonság, ehhez szoktam hozzá klubcsapatomban is. A Mainz, egyedüliként a Bundesligában, kilenc csatárt foglalkoztat, akik két helyért harcolnak egymással. Hatalmas a rivalizálás, de ez számomra mindig is ösztönzően hatott, és még jobb teljesítményre sarkallt. Mainzban bebizonyosodott, hogy egy csapat sokat profitál abból, ha a játékosoknak keményen meg kell harcolniuk a helyükért, erre számítok a válogatott esetében is."