Serie A előzetes

Kellemetlen ellenfélen át kapaszkodna a Juventus az élre

Szombaton egyetlen mérkőzést rendeznek a Serie A 24. fordulójában, ezen a Juventus azt a Cataniát látja vendégül, amelyet legutóbbi kilenc bajnokijukból csak kétszer tudott legyőzni.

Juventus-Catania
20:45 Digi Sport
hatharom-tipp: 1

A veretlen Juventus annak ellenére is a tabella élén állhatna, hogy kevesebb mérkőzést játszott, mint a címvédő Milan, de a torinóiak a Napolival holtversenyben a legtöbb döntetlent játszották a Serie A-ban, így jelenleg a második helyre szorulnak. A legutóbbi két bajnokijukon a Sienát és a Parmát sem tudták legyőzni, bár szerintük ebben a játékvezetőknek is nagy szerepük volt.

Alessandro Matri küzd Nicola Spollival és Giuseppe Belluscival a Catania-Juventus mérkőzésen a Serie A-ban 2011-ben.

A Catania szintén kettővel kevesebb meccsen van túl, mint a többség, köszönhetően az Olaszországban szokatlanul sok havat hozó télnek. Vincenzo Montella együttese így jelenleg a 14. helyen áll, de a Siena és a Cesena ellen szerezhető pontokkal akár több pozíciót is előre léphet majd a tabellán. A szicíliaiak a közelmúlt alapján akár Torinóban is szerezhetnek legalább egy meglepetéspontot, ez ugyanis elég sokszor sikerült nekik az utóbbi években. A legutóbbi kilenc egymás elleni bajnokijukból a Juventus csak kettőt tudott megnyerni - igaz, a Catania is csak egyet.

A hazaiaknál a kezdőcsapat mindenképp változik a szerdai, Parma elleni meccshez képest, mert Vidal sárga lapjai miatt eltiltott, de az is lehetséges, hogy a mostanában csak egy-egy meccsen eredményes Matrit Borriello váltja a csatársorban. A vendégeknél valószínűleg nem lesz változás a Genoa elleni 4-0 után, de újabb gólzáporos győzelmet nem várunk tőlük, hiszen annak ellenére is csak egy győzelmük és öt döntetlenjük van idegenből, hogy viszonylag sok, 12 gólt szereztek a szezon eddigi részében.