NHL

Ha hazai pálya, akkor Detroit Red Wings - videó

  • Molnár Dávid

Többnyire gólszegény találkozókra került sor az észak-amerikai profi jégkorongbajnokság (NHL) 127. játéknapján. A Detroit továbbra is verhetetlen otthon, ezúttal a Nashville-t fektették két vállra sorozatban 22. hazai győzelmük során, míg a Winnipeg a címvédőt verte szintén hazai pályán 4-2-re.

A detroiti öröm tovább tartMár-már nem fair, amit a Detroit Red Wings művel hazai pályán, panaszkodhatnának az ellenfelek. Főleg ha a szerencse is a michigani csapathoz társul, mint az tetten érhető volt a Nashville elleni találkozón, ahol Pavel Dacjuk öt másodperccel a rendes játékidő vége előtt szerezte meg a győztes találatot. A Detroit előtt így újabb rekord megdöntése vár: az 1929-30-as Boston 20 győzelemmel zárta azt az idényt, majd a következő szezon első két hazai mérkőzését szintén megnyerte, és vasárnap ezt a csúcsot is átadhatja a múltnak a Red Wings, ha képes lesz legyőzni a San Josét.

Nagy lépést tett előre a Winnipeg Jets a rájátszás érdekében, miután 4-2-re legyőzték a mostanában gyengén muzsikáló Boston Bruinst. Bryan Little két góllal segítette ki csapatát, melyre nagyon ráfért ez az önbizalom-növelő siker, még ha nem is egy legjobb formában lévő Bostont vertek.

Igazi hullámvasúttá vált a délkeleti csoport, ahol a Florida és a Washington csapott össze a pénteki játéknapon, és a vendég fővárosiak távozhattak a két ponttal. Alig egy hete még Alexander Ovecskinék amiatt aggódhattak, hogy a Florida jelentős mértékben elhúz előttük, de a Panthers eheti bukdácsolásának, és ennek a fontos csoportrangadónak a megnyerésével két pontra apadt a különbség a két együttes között.

Két jó formának örvendő csapat találkozott, amikor az Anaheim Ducks Newarkba látogatott a New Jersey Devils otthonába. Ahogy az várható volt, a felek nem jutottak dűlőre a rendes játékidő során, a Ducks részéről Sheldon Brookbank egyenlített ki, aki egykor még a Devilst erősítette. A szétlövésekben Martin Brodeur két Ducks játékos lövését is kivédte, így a hazaiak szerezték meg a második pontot, míg a Ducks csupán hetedszer hagyta el a 2012-es évben vesztesként a jeget (14-3-4 a mérlegük idén).

A Carolina is folytatja reménytelennek tűnő felkapaszkodását a tabellán, de nem egyszerű úgy látványos eredményt elérni, ha a szezon első felét úgy elszúrja egy csapat, ahogy Eric Staalék tették, Mindenesetre a hozzájuk látogató San Jose Sharkst is sikerült legyűrniük, mellyel már 10-3-1 a mutatójuk az utóbbi tizennégy mérkőzésükön hazai pályán.

A Montreal Canadiens buffalói vendégeskedése előtt elcserélte Hal Gillt Nashville-be, de ez nem hatott negatívan a kanadaiakra a csoportrangadó előtt. A 3-3-as döntetlent követően szétlövésekre került sor, amely során két montreali is betalált, és újabbat rúgtak a Buffalóba, mely siralmas szezont tudhat magáénak.

Gabriel Landeskog végre szállítja meccsről meccsre azokat a gólokat, melyeket elvártak tőle Coloradóban, amikor az Avalanche a tavalyi drafton kihúzta a svéd szélsőt a második helyen. Bár az Oilers ellen mindössze harmadik győzelmüket aratták az elmúlt tíz mérkőzésükből a denveriek, még mindig a rájátszásért folytatott küzdelem sűrűjében találják magukat, csupán három ponttal lemaradva a nyolcadik helytől.

NHL
127. játéknap
Carolina Hurricanes - San Jose Sharks 3-2
New Jersey Devils - Anaheim Ducks 3-2 szétlövésekkel
Buffalo Sabres - Montreal Canadiens 3-4 szétlövésekkel
Florida Panthers - Washington Capitals 1-2
Detroit Red Wings - Nashville Predators 2-1
Winnipeg Jets - Boston Bruins 4-2
Edmonton Oilers - Colorado Avalanche 1-3