La Liga előzetes

A Racing ellen folytatódhat a Ronaldo-gála

Három mérkőzést rendeznek szombaton a spanyol labdarúgó-bajnokság 24. fordulójában, pályára lép a listavezető Real Madrid, az európai kupaszereplésre hajtó Espanyol és a mélyrepülésben lévő Sevilla is.

Getafe - Espanyol 18.00
hatharom-tipp:x

A nap nyitómérkőzését egy madridi és egy barcelonai együttes vívja, történetesen a Getafe látja vendégül az Espanyolt. A két csapat közül utóbbi az idény egyik meglepetése lehet, Mauricio Pochettino alakulata  jelenleg az ötödik helyen áll a tabellán, és csak rosszabb gólkülönbségének köszönhetően szorul a negyedik, és egyben BL-selejtezőt érő pozícióban lévő Levante mögé. A barcelonai kék-fehérek lendülete éppen a múlt fordulóban hagyott alább, hiszen a liga utolsó helyén álló Zaragozától szenvedtek 2-0-s vereséget odahaza. Hogy ez a kudarc csak kisiklás volt-e, vagy netán egy jó széria végét jelenti, az a madridi találkozón kiderül(het). 

A Getafe februárban kikapott a Real Madridtól és a Rayo Vallecanótól is, 27 pontjával jelenleg a 12. helyen áll. Hazai pályán a madridi kiscsapat sok nagy dolgát megnehezítette már, hogy mást ne említsünk pont nélkül távozott az Alfonso Pérez arénából a Barcelona is és az Atlético Madrid is.

Real Madrid - Racing 20.00
Tv: sport2
hatharom-tipp:1

A címvédő Barcelona előtt immáron 10 pontos előnnyel vezető Real Madrid a kieső helyen álló Racing Santendert fogadja a Santiago Bernabéuban. Ha van mérkőzés, amelyre ráaggatható az "országos egyes" jelző, akkor ez bizonyosan azok közé tartozik..

José Mourinho gárdája valósággal szárnyal az idei szezonban, ráadásul hazai pályán Európa leggólerősebb csapatának bizonyul. A 11 mérkőzésesn szerzett 45 gól több mint négygólos átlagot jelent meccsenként, a Racing ellen pedig különösen jó emlékei lehetnek a királyi gárdáért szorítóknak. Legutóbb 2010. októberében találkozott a két csapat Madridban, és akkor a hazaiak meg sem álltak hat gólig (6-1). 

Ugyan a spanyol sajtó már kész tényként kezeli, hogy a Real Madrid négy év után ismét bajnoki címet ünnepelhet, José Mourinho egyelőre még nagyon óvatosan kezeli ezt a kérdést. 

"Az a célunk, hogy begyűjtsük a három pontot. Nem érdekelnek minket a különböző rekordok, melyekről a sajtó beszél. Továbbra is keményen kell dolgoznunk, mert a riválisunk nagyon jó csapat, és még okozhat problémát nekünk" - mondta a portugál szakvezető a mérkőzés előtti sajtótájékoztatón a katalánokról. "Megpróbálnunk minden mérkőzést behúzni, és akkor a bajnokság megnyerése is elképzelhető. Ha csak egy ponttal végzünk az élen, már az is siker lesz." 

A hírek szerint a blancók csapatába visszatérhet a két sérült alapember, Ángel Di María és Semi Khedira is. 
A várható kezdőcsapatok real madrid - racing santander

Sevilla - Osasuna 22.00
Tv: sport2
hatharom-tipp:1 

Annak ellenére, hogy az andalúzok remekül kezdték a bajnokságot, valamivel a szezon fele után közelebb állnak a kieső helyekhez, mint az európai kupaszereplést érőkhöz. A Marcelino helyére kinevezett Mitchel debütálása nem sikerült valami fényesre, hiszen a múlt hétvégén a Sevilla 2-0-ra kikapott a Real Sociedad vendégeként. 

A vendég pamplonaiak feldobott hangulatban érkeznek a Ramón Sánchez Pizjuán stadionba, lévén, hogy egy hete világszenzációt okozva 3-2-re legyőzték a Barcelonát. Az Osasuna szép apránként felosont az élmezőny mögé, hátránya a negyedik helytől mindössze egy árva pont. Vendégként azonban nem túl acélos a csapat mérlege: az eddig lejátszott 10 találkozón mindössze egy győzelmet sikerült aratniuk, hat döntetlen mellett háromszor vereséget szenvedtek.