Bundesliga

Szalaiék öngólkirállyá előlépő védőjük hibája után értek el döntetlent

Idegenben szerzett pontot a Mainz a Bundesliga 22. fordulójának nyitónapján. A Szalai Ádámmal a csatársorban kezdő együttes a Hoffenheim otthonában ért el döntetlent

Aktívabban kezdett a Mainz, de a vezetést a Hoffenheim szerezte meg, miután a 9. percben Vukcevic elfutott a jobb szélen, középre próbált passzolni, de Noveski beleért a labdába, ami így a rövid alsóban surrant Wetklo kapujába. (1-0)

Noveski ezzel már pályafutása 6. öngólját szerezte, így már a korábbi hatvankilencszeres német válogatott hamburgi kiválósággal, Manfred Kaltz-cal együtt áll a Bundesliga ide vonatkozó statisztikai táblájának élén. Ráadásul a Hoffenheim ellen ősszel is öngólt vétett!

Nikolce Noveski, a Mainz játékosaként a Bundesligában 2012-ben.

A találat kicsit megfogta Szalai Ádámékat, de bő tíz perc után a vendégcsapat újra át tudta venni az irányítást, és a 29. percben Mohamed Zidan révén egyenlíteni is tudott. Az egyiptomi csatár Zabavnik átadása után belsőzött a hazai kapuba. (1-1)

A második félidő kevés eseményt hozott, a hazaiak oldaláról Babel kemény, de pontatlan lövését említhetjük a 60. percből, míg a vendégek oldaláról a Szalait a 69. percben váltó Choupo Moting lehetőségét emelhetjük ki, de a kameruni csatár is túlcselezte magát a Hoffenheim kapuja előtt.

Az eredmény így nem változott, 1-1-es döntetlennel ért véget a meccs, a hazaiak a 10., a vendégek a 12. helyre léptek előre, de könnyen hátrébb kerülhetnek, hiszen riválisaik mérkőzései még hátra vannak a fordulóból.

Bundesliga
22. forduló
Hoffenheim-Mainz 1-1 (1-1)
gólszerzők: Noveski (9. - öngól), illetve Zidan (29.)