NBA

LeBron James visszatér Clevelandbe?

  • VNA

Egyre erősebben tartja magát az a híresztelés, hogy a Miami Heat sztárja, LeBron James újra a Cavaliers játékosa lehet.

Az NBA zuhanyhíradójában rendre feltűnnek olyan hírek, amelyet első hallásra kevesen hisznek el, ám végül mégis valósággá válnak. Ebbe a kategóriába kerülhet az a „kacsa” is, amely szerint LeBron James visszatérhet korábbi klubjához, a Cleveland Cavaliershez. „Szerintem nagyszerű dolog lenne, biztosan kedvemre lenne ez a helyzet. Egyelőre élvezem a játékot a Miaminál, de az ember sohasem lehet biztos benne, hogy mit hoz a jövő. Remélem, hogy ha a visszatérés mellett határozok, akkor a szurkolók elfogadják a döntésemet” - adott alapot a további pletykáknak James, aki pénteken új csapata, a Heat színeiben harmadszor (idén először) játszik majd ellenfélként a Cavaliers csarnokában.

LeBron James jelenleg az elsőszámú közellenség Clevelandben - Fotó:nba.com

James szerződése még négy évig szól a Miaminál, de a ligában kétszer is a legértékesebb játékosnak (MVP) megválasztott kosaras 2014-ben a kontraktus egyik záradékát kihasználva akár idő előtt is távozhat. A hírek szerint James a tavaly a Dallas ellen elbukott bajnoki döntő után kezdett el ismét „mocorogni”, a korai távozás hírét pedig erősítheti az is, hogy nem jön ki túl jól a Heat elnökével, a határozott egyéniség hírében álló Pat Rileyval. James visszatérése azért lenne különösen pikáns, mert 2010-ben eléggé botrányos körülmények között jött el a Cavalierstől. Akkor egy külön televíziós adás keretében jelölte meg a Heatet leendő csapataként, amiért sokan megharagudtak rá egykori együttesénél, azóta pedig a korábbi kedvenc Clevelandben rendre pokoli fogadtatást kap, amikor pályára lép.

A hírt egyelőre még sokan fenntartásokkal kezelik az Egyesült Államokban, egyes pikírt fórumhozzászólások szerint James ugyanis csak megirigyelte a New York Knicksben villogó Jeremy Lin sikereit és visszavágyik az újságok címlapjára…