Karrier

Gera Zoltán már az idény végén pályára lépne

  • MTI

Gera Zoltán, a West Bromwich Albion magyar válogatott labdarúgója bízik benne, hogy még a mostani szezonban újra pályára léphet. A játékos november végén a bal térdében külső szalagszakadást szenvedett, s akkor úgy tűnt, véget ért az idénye.

Gera Zoltán biztos benne, hogy a csapata bent marad a Premier League-ben

Az angol klub honlapján pénteken közölt interjúban a 32 éves középpályás elárulta: a két műtéti lehetőség közül ő a hosszabb gyógyulással járó, de biztosabb eredményt ígérő beavatkozást választotta.

"A másik lehetőség egy szintetikus szalag beültetése volt. Ez gyorsabb, három hónapos gyógyulást eredményezett volna, de sokkal nagyobb lett volna a kockázata egy újabb sérülésnek" - fogalmazott Gera, hozzátéve: elégedett a műtéttel, amely lehetővé teszi, hogy még hosszú ideig játszhasson, mert ez a célja.

A cikk szerint a játékos felépülése a vártnál gyorsabban halad, ezért nagy esély kínálkozik arra, hogy még tavasszal újra pályára léphessen. A saját bevallása szerint keményen dolgozó - úszó, szobakerékpározó, erősítő edzéseket végző - Gera reméli, hogy körülbelül két hét múlva elkezdhet kocogni.

"Lehet, hogy már az idény végén játszhatok, de egyelőre semmire sincs garancia. Természetesen nem siettetem a visszatérést, akkor szerepelek újra, ha teljesen rendben leszek. Az elsődleges cél az, hogy a következő bajnoki szezon rajtjára legyek egészséges és erős, ha ez már most tavasszal összejön, az egy bónusz" - mondta Gera, aki hangsúlyozta: biztos benne, hogy csapata kiharcolja a bennmaradást, és a következő szezonban is a Premier League-ben küzd majd. A West Brom jelenleg a 14. helyen áll a tabellán.