Championship

Futács klubja két éven belül másodszor kerül csődvédelem alá

  • MTI

Két év alatt másodszor kerül csődvédelem alá az U21-es magyar válogatott Futács Márkót is foglalkoztató, angol másodosztályú Portsmouth labdarúgócsapata.

A 114 éves egyesület pénteken bejelentette, hogy nem tudja kifizetni közüzemi számláit, ráadásul négymillió font (kb. 1,4 milliárd forint) körüli adósságállománya van. A Portsmouth a londoni legfelsőbb bíróságon kérte, hogy vegyék csődvédelem alá, részletesebb indoklása szerint nagyjából kétmillió fonttal tartozik hitelezőinek, s szintén kétmillióval az adóhatóságnak. A klub kérvényében jelezte, a közüzemi szolgáltatók a fennálló tartozás miatt már kilátásba helyezték, hogy kikapcsolják a gáz- és az áramszolgáltatást a csapat otthonában, a Fratton Parkban.

A Portsmouth jelenleg 18. a 24 együttest számláló Championshipben, de az angol liga várhatóan tízpontos levonással sújtja majd a csődvédelem miatt, így a gárda visszacsúszhat a tabella 21. helyére.

A Portsmouth 2008-ban megnyerte az FA Kupát, 2010-ben azonban kiesett az élvonalból, miután márciusban csődvédelem alá került, s kilenc pontot levontak tőle.

Futács Márkó tavaly augusztusban szerződött a Portsmouth-hoz, azóta 15 bajnoki összecsapáson háromszor volt eredményes, s januárban őt választották a hónap játékosának.