Serie A

Cavani- és Di Vaio-dupla, Napoli-győzelem és Inter-vereség

Az Inter nem tudott kimászni a gödörből, amibe az utóbbi hetekben került, a Serie A 24. fordulójának pénteki játéknapján ugyanis 3-0-s vereséget szenvedett hazai pályán a Bolognától. A Napoli eközben idegenben tudott nyerni, így meg is előzte a kék-feketéket a tabellán.

Az Inter-Bologna mérkőzést a hazaiak kezdték sokkal jobban, az első félórában gyakorlatilag folyamatosan beszorították a vendégegyüttest. Sneijder és Pazzini lövéseivel, valamint Maicon és Ranocchia fejeseivel közel is jártak a gólszerzéshez, de hol pontatlanok voltak ezek a befejezések, hol Gillet kapus védett nagyot.

A kihagyott helyzetekre pedig a Bologna meglepetésszerű góllal válaszolt, miután a 37. percben a bal oldalon megforgatták az Inter védelmét, majd középről Pérez a jobb oldalon helyezkedő Di Vaióhoz passzolt, ő a becsúszó Nagatomót egy finom csellel megkerülte, és a rövid alsóba lőtt. (0-1)

Marco Di Vaio ünnepli gólját az Inter-Bologna mérkőzésen a Serie A-ban 2012-ben.

A vendégek rutinos csatára egy percen belül duplázott, miután egy tessék-lássék előreküldött labdát Ranocchia mellel próbált levenni, így azonban maga elé engedte a támadót, aki besétált a kapuba a labdával. (0-2)

A kék-feketék az első félidőben már nem tudtak érdemben reagálni a kétgólos hátrányra, de a szünet után sem mutattak sokat. Egy alkalommal Forlán léphetett ki, de a védők utolérték, később Gillet Sneijder lövését védte, majd Ranocchia újabb fejesét is tisztázták.

A hajrában a vendégek végképp eldöntötték a meccset, miután az előre induló Acquafrescát nem vették komolyan, ő pedig középről laposan lőtt a jobb alsóba. (0-3)

Az Inter ezzel sorozatban ötödször nem tudott nyerni a bajnokságban, ebből egymás után harmadszor kikapott. Így a tabellán egy hellyel hátrébb is kerültek a hatodik pozícióba.

Mégpedig annak köszönhetően, hogy a Napoli idegenben tudott nyerni a Fiorentina ellen.

Ezen a találkozón nagyon gyorsan előnybe kerültek a vendégek, a 3. percben Hamsík indításával Cavani lépett ki, és be is passzolta labdát Boruc alatt a kapuba. (0-1)

A gyors gól nem tett túl jót a meccsnek, hiszen az égszínkékek nem erőltették nagyon a támadásokat, a Violák pedig nem tudták azokat erőltetni. Néhány lehetőség lehetőség azért kialakult, de a hazai csapatból Amauri a kapu fölé fejelt, a vendégektől pedig Hamsík lőtt mellé.

A második gól így a második félidőben született, amikor Cavani a jobb oldalon léphetett ki, mégpedig azért, mert Cassani a bal szélen messze védőtársai mögé elkísérte Lavezzit, így egyik csatár sem került leshelyzetbe. Az uruguayi támadó pedig ismét pontosan használta ki a ziccert. (0-2)

A Napoli kétgólos előnyben húzódott be annyira mélyen, hogy a Fiorentina helyzeteket tudott kialakítani, de a szezon eddigi összes meccsén védő, ezúttal azonban kisebb sérülése miatt csak a padra kerülő De Sanctist remekül helyettesítette Rosati, minden hazai kísérletet hárított.

A végeredményt pedig az utolsó percben állította be Lavezzi, aki megint Cassanival babrált ki, a jobb oldalon kibillentette az egyensúlyából, és megtalálva a szűk helyet a kapu bal alsó sarkában, oda lőtte a labdát. (0-3)

A Napoli tehát győzelmével megelőzte az Intert, és jelenleg az Európa Liga-indulást érő ötödik helyen áll, míg a Fiorentina maradt a 11. pozícióban.

Serie A
24. forduló
Inter-Bologna 0-3 (0-2)
gólszerzők: Di Vaio (37., 38.), Acquafresca (85.)
Fiorentina-Napoli 0-3 (0-1)
gólszerzők: Cavani (3., 55.), Lavezzi (90.)