EBEL

A Ljubljana 10 ezer eurót fizet, a kapust és az edzőt eltiltották

  • MTI
megosztom

A ligát sértő magatartás miatt 10 ezer eurós bírságot kapott a szlovén Olimpija Ljubljana az osztrák jégkorong-bajnokság (EBEL) fegyelmi bizottságától, míg Matija Pintaric kapus és Hannu Jarvenpaa vezetőedző eltiltással bűnhődik.

Eltiltották a szlovénok vezetőedzőjét

A Ljubljana a középszakasz utolsó, keddi fordulójában úgy kapott ki büntetőkkel a Red Bull Salzburgtól, hogy Pintaric a rávezetés során szándékosan kiállt a kapujából. Az Olimpija ezzel elérte, hogy a negyeddöntőben ne a Salzburggal, hanem a Sapa Fehérvár AV19 együttesével csapjon össze.

Amint az EBEL honlapja pénteken jelezte: a Ljubljana 10 ezer eurós bírságot kapott. Pintaric tíz találkozón nem léphet pályára, ebből négy találkozóra szóló eltiltását három hónapra felfüggesztették. A tréner négy meccsen nem vehet részt, ebből kettő letöltését ugyancsak három hónap próbaidőre felfüggesztették.

A rájátszás első körében a Fehérvárnál van a pályaelőny. A két csapat ebben az idényben hatszor találkozott egymással, és ötször a Volán győzött.

Az egyik fél negyedik sikeréig tartó negyeddöntős sorozat vasárnap rajtol, a további játéknapok: február 21., 23., 26., és - ha szükséges - 28., valamint március 1. és 4.
 

megosztom