Serie A előzetes

A botladozó BL-szereplők már pénteken elkezdik a fordulót

Két mérkőzést rendeznek pénteken este a Serie A 24. fordulójában, amelyeken a jövő héten a BL-ben egyaránt érdekelt Inter és Napoli is pályára lép. Előbbi a Bolognát fogadja, utóbbi a Fiorentinához látogat.

Inter-Bologna
20:45 Digi Sport Plus
hatharom-tipp: 1

Az Inter nyolc meccset nyert december 10. és január 22. között (egyet a kupában), és ezzel látványosan felkapaszkodott a tabellán, azóta viszont ötször nem tudott nyerni, ebből négyszer ki is kapott (egyszer szintén a kupában), és vissza is csúszott. Az utóbbi két meccsen kapott pofon különösen nagy volt, hiszen a Romától 4-0-ra kapott ki a kék-fekete együttes, az újonc, abszolút kiscsapat, utolsó helyezett Novarától pedig hazai pályán 1-0-ra. Így a Milánó és Torino között fekvő százezres város csapata ellen két meccsen két vereséget szenvedtek a szezonban. Formájukat tekintve tehát valahol ott tartanak Zanettiék, ahol Gian Piero Gasperinivel tartottak a szezon elején. De épp a Bologna elleni meccsen mutatkozott be az ősszel Claudio Ranieri, akivel akkor 3-1-re győzött az Inter.

Az Inter ősszel a Bologna ellen kezdte a felzárkózást. Most is megfordul a kék-feketék szerencséje? - Fotó: AFP

A vendégcsapat az utóbbi hetekben szintén nem szerzett túl sok pontot, de öt forduló óta nem kapott ki. Igaz, ebből csak egyszer tudott győzni, és négy döntetlent játszott, de többek között a Napoli és a Roma otthonából is elhozott egy-egy pontot. Így az Inter sem készülhet túl nagy mellényel a piros-kékek ellen, noha az előző hat egymás elleni meccsükből ötöt megnyertek a milánóiak.

A hazaiaknál Samuel és Guarín hiányzik sérülés miatt, az előző meccsen eltiltott Maicon viszont visszatérhet a védelem jobb oldalára. A vendégeknél Stefano Pioli a középpályás Nico Pulzettire nem számíthat, de csapata nélküle szerepelt már az előző három mérkőzésén is.

Fiorentina-Napoli
20:45 Digi Sport
hatharom-tipp: 1

A Fiorentinát Delio Rossi november második fele óta irányítja, és bár az őszi szezon vége nem sikerült sokkal jobban a Violáknak, mint az eleje Szinisa Mihajloviccsal, január óta pozitív a mérlegük, öt bajnokin háromszor győztek, egy döntetlent játszottak és csak egyszer kaptak ki. Igaz, utóbbi hazai pályán történt a kiesőjelölt Lecce ellen, de azóta sikerült legyőzniük az Udinesét is, amiért dicséretet érdemelnek. Ráadásul két mérkőzésük is elmaradt, így gyűjtögethetnek még plusz pontokat, amikkel a jelenlegi 11. helyükről feljebb kapaszkodhatnak.

A kiszámíthatatlan Napoli négymeccses nyeretlenségi sorozatot szakított meg hétfőn a Chievo ellen, így egy pontra megközelítette a hatodik Romát és kettőre az ötödik Intert a tabellán. Kedden viszont a Chelsea-t fogadja Bajnokok Ligája-mérkőzésen, és meglepő lenne, ha Walter Mazzarri nem spórolna a legjobbjai erejével arra a meccsre. Márpedig a nápolyiak az őszi hat BL-meccsük előtti bajnokikon csak kétszer tudtak nyerni. A Lecce és a Cesena, azaz a jelenlegi 18. és 19. ellen.