NSSZ

Négyen versenyben az Év sportolója címért

  • MTI

Berki Krisztián, Dancsó Zoltán, Gyurta Dániel és Vajda Attila közül kerül ki az elmúlt év sportolója a Nemzeti Sportszövetségnél (NSSZ), amely a hagyományoknak megfelelően az idén is díjazza a hazai sportélet tavalyi legjobbjait.

Az NSSZ csütörtöki közleményében emlékeztet arra, hogy a sorrendek ebben a versengésben - ahogy korábban is - a sportszakma, azaz a szövetségek és a sportegyesületek szavazatai alapján alakultak ki.

"A magyar sportirányítás jelenleg egy átalakuláson megy keresztül, a Nemzeti Sportszövetség (NSSZ) azonban fontosnak tartja, hogy az eddigi hagyományoknak megfelelően megrendezze a szokásos februári díjátadó gáláját" - olvasható a tájékoztatóban.

Az ünnepségen - melyre pénteken 18 órától a Gödöllői Királyi Kastélyban kerül sor - díjat kapnak az év sportolói, edzői, az év utánpótláskorú sportolói, az év sportvezetői, az év sportújságírói, valamint a "Sportolók egészségéért 2011" elnevezésű kategória legjobbjai.

Ezek mellett a "sportolók egészségéért", illetve az "év sportújságírója" kategóriában adnak át díjakat, illetve magas rangú kitüntetést vehet át Szepesi György és Ferjáncz Attila.

Elismerés
Az NSSZ díjainak jelöltjei
Az év sportolója: Berki Krisztián (torna), Dancsó Zoltán (kick-box), Gyurta Dániel (úszás), Vajda Attila (kajak-kenu)
Az év utánpótlás sportolója: Csipes Tamara (kajak-kenu), Kovács Sarolta (öttusa), Németh Zsanett (birkózás), Senánszky Petra (búvárúszás), Szegedi Döme (karate)
Az év edzője: Kovács István (torna), Pálvölgyi Miklós (öttusa), Sajó Zoltán (karate), Széles Sándor (úszás), Vécsi Viktor (kajak-kenu)
Az év sportvezetője: Altorjai Sándor (főtitkár, Magyar Torna Szövetség), Molnár Zoltán (főtitkár, Magyar Olimpiai Bizottság), Nyíri Iván (elnök, Magyar Búvárúszó Szakszövetség), Schmidt Gábor (főtitkár, Magyar Kajak-Kenu Szövetség, valamint főigazgató-helyettes, Nemzeti Sportközpontok)