Férfi kézilabda BL

Mocsai a vereség okát a hullámzó védőjátékban látja

Az MKB Veszprém 30-26-os vereséget szenvedett az orosz Csehovszkij Medvegyi vendégeként, így pedig az utolsó forduló előtt még az sem biztos, hogy a magyar bajnok továbbjut-e a csoportjából.

"Nagyon kiélezett, nagyon nehéz, nagy tempójú mérkőzés volt, amelyet elsősorban ott vesztettük el, hogy elég hullámzó volt a védőjátékunk. A tipikus orosz kézilabdára jellemző taktikai elemeket nagyon jól kézben tartottuk, viszont egyszerű gólokat, illetve a saját pontatlan támadásunkból több lerohanásos indításgólt kaptunk. Ez volt az egyik fő momentum"- mondta Mocsai Lajos.

Az MKB Veszprém vezetőedzője hozzátette, hogy a második félidőben kialakult komoly hátrányból felállt a csapat, visszahozta a mérkőzést, de a végjátékban két sáncolásból, plusz egy kipattanó labdából kapták azokat a gólokat, melyekből a négygólos vereség kialakult. Mocsai nagyon fájónak nevezte ezt, s úgy értékelte, hogy a támadójátékhoz szükséges precizitásnak, és annak a konzekvens játéknak, ami a befejezéseknél még sokkal nagyobb kreativitást hoz, és még jobban tudja az orosz csapat mélységben nyitott védelmét átjátszani, ennek a precizitásnak csütörtökön híján volt együttese.

A vezetőedző szerint nagyon szoros volt a meccs, a négygólos különbséget soknak tartja, mivel csökkenteni tudták a különbséget két gólra is, de a döntetlen körüli eredményre is lehetőségük volt.

Arra a kérdésre, hogy betudható-e az MKB Veszprém kézilabdacsapatának teljesítménye annak, hogy az orosz határon három játékosukat hat óra hosszáig várakoztatták és a hosszú utazás okozta fáradtságnak, Mocsai Lajos azt válaszolta: "Soha nem szokásom kifogásokat keresni, de annak, hogy összesen hat órát várt három játékosunk, s a csapat is három és fél óra hosszát ült, s nem tudott dolgozni, nem tudtuk a tervezett záró edzést megtartani, amelyen a nyitott védelem ellen akartuk felépíteni a játékunkat, sajnos biztosan volt negatív hatása a mérkőzésre."

"A csoportkörből továbbjutásra természetesen megvan az esély - jelentette ki Mocsai Lajos. - A jövő héten meg kell nyerni az Atlético Madrid elleni hazai rangadót, amennyiben az sikerül, akkor továbbjut a csapat, de hát a legerősebb rivális jön hozzánk. Ha nem sikerül, akkor egy nagy csalódás ér bennünket."