Úszás

Hosszú kihagyás után egyre versenyképesebb Libby Trickett

  • VNA
megosztom

Akad a nagy visszatérők között, aki képes lehet eljutni korábbi szintjére – Libby Trickett már egyre komolyabban gondolhatja londoni szereplését.

Az úszósport több visszatérője (ld. Janet Evans és Dara Torres nagyravágyó bejelentéseit, vagy éppen az ausztrál Ian Thorpe szárnyaszegett próbálkozásait) is szembesült már a hosszú idő utáni újrakezdés nehézségeivel. Hasonló procedúrán ment végig az utóbbi hónapokban a háromszoros olimpiai bajnok Libby Trickett is, aki viszont pénteken plusz motivációhoz jutott. A harmadik olimpiájára készülő nyolcszoros világbajnok úszó ugyanis Új-Dél Wales állam bajnokságán 54,87-es időeredményt ért el 100 méteres gyorsúszásban, ami egy másodperccel jobb idő, mint amit visszatérése óta valaha is úszott.

Az ausztrál úszónő Pekingben széles mosollyal ünnepelte győzelmét 100 méteres pillangóúszásban - Fotó: swimming.org.au

Trickett 2009 végén fejezte be aktív pályafutását és majdnem két éves szünet után tavaly júniusban kezdte újra a versenyzést. „Eléggé bizarr eredmény volt, mert nem vártam hasonlót. Tavaly ilyenkor még 1,02 körüli időt úsztam, ha ehhez nézzük az eredményt, akkor parádés. Az 55 alatti úszás már versenyképes nemzetközi szinten is” - mondta a 27 éves versenyző, aki az alig egy hónap múlva sorra kerülő ausztrál olimpiai válogatóra készül. Trickett a közelmúltban állt össze ismét korábbi edzőjével, Stephan Widmerrel, aki a pekingi olimpián 100 pillangón aranyéremig, 100 gyorson pedig ezüstig vezette.

megosztom