Snooker

Újabb meglepetés a Welsh Openen - Hendry legyőzte Robertsont

A régi önmagát idéző Stephen Hendry hatalmas bravúrral múlta felül az idei BGC Masters győztesét.

Stephen Hendry snookerjátékos

Hétfőn hatalmas szenzációnak lehetettek szemtanúi a snookerrajongók a walesi Newport Centerben zajló Welsh Openen, ugyanis a világranglista 43. helyén álló Steve Davis legyőzte a nála 32 pozícióval előrébb helyezkedő Ali Cartert.

A tegnapi játék során újabb nagy meglepetésre került sor, hiszen az utóbbi években erősen hanyatló formát mutató Stephen Hendry 4-1 arányban felülmúlta napjaink egyik legjobb snookeresét, az ausztrál Neil Robertsont. A közelmúltban a skót származású Hendry nagyon rosszul teljesített a top versenyzőkkel szemben, ugyanis legutóbb 2009-ben tudott győzedelmeskedni a nála előkelőbb pozícióban lévő Ding Junhui ellen. A kilencvenes évek legjobb snookerjátékosa (Hendry összesen hétszer volt világbajnok 1990-99 között) a tegnapi mérkőzésen esélyt sem hagyva győzte le az idei BGC Matsers tornán diadalmaskodó Robertsont.

„Az elmúlt néhány évben sajnos folyamatosan vesztettem a top játékosok ellen, azonban most jól játszottam, és végig irányítani tudtam a mérkőzést” - kommentálta fényes győzelmét a skót versenyző. „Úgy érzem, hogy a harmadik frame kulcsfontosságú volt. Neil hibája után magamhoz tudtam ragadni a kezdeményezést, és - a közelmúlt mérkőzéseivel ellentétben - nem hibáztam a hátralévő játszmákban” - mondta Hendry.

Külön érdekesség, hogy a negyeddöntőben egy igazi "old school"-párbaj is létrejöhet, hiszen Davis és Hendry egy ágon van: „Nagyszerű lenne Steve-vel játszani, de ahhoz, hogy megmérkőzzünk egymással, meg kell nyernünk a következő mérkőzésünket” - zárta gondolatait a hétszeres világbajnok.

A Hendry a nyolcaddöntőben a Mark Allen - Ken Doherty összecsapás győztesével fog találkozni.

Welsh Open
A keddi játéknap eredményei:
Mark Williams - Andy Hicks 4-3
Stephen Lee - Michael Holt 4-1
Neil Robertson - Stephen Hendry 1-4
Stuart Bingham - Mark King 4-2
Mark Selby - Sam Baird 4-3
Martin Gould - Peter Ebdon 4-2
 
A szerdai nap programja (14:00-tól Élőben az Eurosport2-n)
14:00 - Ronnie O'Sullivan - Marco Fu
14:00 - Mark Allen - Ken Doherty
15:00 - Matthew Stevens - Barry Hawkins
15:00 - Stephen Maguire - Adam Wicheard
20:00 - John Higgins - Ding Junhui
20:00 - Shaun Murphy - Steve Davis