Magyar válogatott

Szalai és Németh be-, Tőzsér kikerült a keretből

Egervári Sándor szövetségi kapitány szerdán kihirdette a magyar válogatott keretét a Bulgária elleni, február 29-én esedékes barátságos mérkőzésre.

A magyar válogatott február 29-én, Győrben (ETO Park, 18.00) fogadja barátságos mérkőzésen a bolgárokat, Egervári Sándor szerdán délelőtt hozta nyilvánosságra a találkozóra készülő keretét.

A szövetségi kapitány elmondta: a 22 fős, bő keretet a sérülésektől és formaváltozásoktól függően esetleg szűkítheti a mérkőzésig. Jelenleg egyetlen játékos szereplése kérdéses, Rudolf Gergely csak akkor jön haza Görögországból, ha sérülését követően olyan állapotba kerül, hogy február végéig pályára léphet bajnoki mérkőzésen.

A 22 fős keretben mindössze három olyan játékos van, aki az NB I-ben szerepel, de Lipták Zoltán és Varga József meghívása sem okozhat meglepetést. A paksi Csernyánszki Norbert sem első ízben került a keretbe, de talán meglepő, hogy a szünetelő magyar bajnokságból választott a kapitány, miközben Megyeri Balázs az Olimpiakosszal szép időszakot tudhat maga mögött. 

A védők között találkozhatunk a Newcastle-ben "mellékvágányon parkoló" Kádár Tamással, míg a középpályások közül meghívót kapott Czvitkovics Péter és Buzsáky Ákos, ugyanakkor a napokban a Genoához szerződő Tőzsér Dániel újra kimaradt.

A támadósorban szerephez juthat a hosszú sérüléséből felépülő Szalai Ádám (a képen) , valamint a szintén nemrégiben felgyógyuló Szabics Imre is. Továbbra is számít a szövetségi kapitány egyik kedvencére, Németh Krisztiánra, valamint az orosz másodosztályban szerencsét próbáló Priskin Tamásra.

A magyar válogatott kerete
Bulgária elleni találkozóra
Kapusok:
Bogdán Ádám (Bolton Wanderers)
Csernyánszki Norbert (Paksi FC)
Király Gábor (1860 München)
Védők:
Juhász Roland (Anderlecht)
Kádár Tamás (Newcastle)
Korcsmár Zsolt (Brann Bergen)
Laczkó Zsolt (Sampdoria)
Lipták Zoltán (Újpest FC)
Vanczák Vilmos (Sion)
Varga József (DVSC-TEVA)
Középpályások:
Buzsáky Ákos (QPR)
Czvitkovics Péter (Kortrijk)
Dzsudzsák Balázs (Dinamo Moszkva)
Elek Ákos (Eskisehirspor)
Hajnal Tamás (VfB Stuttgart)
Koman Vladimir (AS Monaco)
Pintér Ádám (Real Zaragoza)
Támadók:
Németh Krisztián (RKC Waalwijk)
Priskin Tamás (Alanyija Vlagyikavkaz)
Rudolf Gergely (Panathinaikosz)
Szabics Imre (Sturm Graz)
Szalai Ádám (Mainz)