NFL

Randy Moss a visszatérésen gondolkozik

  • VNA

Alig hat hónappal a visszavonulás után fejben már újra a pályán van a kiváló elkapó, Randy Moss.

„Játszani fogok, ha játszani akarok” - nyilatkozta tavalyi visszavonulásakor Randy Moss, az NFL egyik legjobb wide receiver-e. Hétfőn, 35. születésnapján egy webchates beszélgetésben pedig már a visszatérés lehetőségéről beszélt a kiváló játékos. Ügynöke, Jel Segal viszont még nem tudja, milyen lehetőségek állnak előttük: „Randy és én beszélgettünk a visszatérés módozatairól. Még mindig érzi magában a tüzet és ismét nagyon várja, hogy pályára léphessen” - jelezte a menedzser is, hogy hamarosan nagy bejelentéseket hallhatunk majd Moss kapcsán.

Randy Mostt ismét nagyot akar alakítani az NFL-ben, kérdés csak az, hogy milyen mezben... - Fotó:nfl.com

Randy Moss tavaly augusztusban jelentette be, hogy felhagy a játékkal az NFL-ben, ahol karrierje során 14.858 elkapott yardja volt, a ligában eltöltött 13 évad során pedig 153 touch-downt (TD) ért el. Utoljára 2010-ben lépett pályára az NFL-ben, amikoris a New England Patriotsban kezdte az évet, majd a Minnesota Vikings után a Tennessee Titansnél fejezte be azt. Karrierje legrosszabb szezonját zárta, hiszen 393 elkapott yard mellett mindössze 28 elkapás fűződött a nevéhez. Legjobb éve a 2007-es volt, amikor 23 TD-elkapása volt a Patriots mezében, amely azóta is egy szezonon belüli NFL-rekordot jelent. Karrierje során tíz szezonban is elérte legalább az 1000 yardot, ennél többet (14) csak a legendás Jerry Rice tudott az NFL-ben.

Egyelőre még nem  lehet tudni, hogy a visszatérésen gondolkozó Moss melyik csapatnál alkothat ismét maradandót, az viszont biztos, hogy botrányai ellenére is első osztályú elkapóként keresett lesz a piacon. Korábbi csapattársa, az idei SuperBowlon a Patriots-szal alulmaradó Tom Brady már jelezte, hogy szívesen dobná ismét a jelenleg szabadügynök Moss-nak a labdákat. Innentől kezdve pedig már csak a klubvezetőkön múlik a dolog…