Szinkronúszás

Öt hónappal az olimpia előtt vonult vissza a spanyolok világbajnoka

  • VNA

Ennyire közel az olimpiához már ritkán vonulnak vissza igazán nagy favoritok a sportból, most a spanyol szinkronúszó, Gemma Mengual tett így.

Vajon mi történne, ha az olimpia előtt alig öt hónappal bejelentené visszavonulását Usain Bolt, Ryan Lochte vagy éppen Vajda Attila. A világsajtóban nem okoz majd ekkora földindulást a spanyol Gemma Mengual szerdai bejelentése, a kiváló szinkronúszó azonban váratlanul hagyja ott a medencék világát. A visszavonulását egy szerdai sajtótájékoztató keretében bejelentő 34 éves spanyol versenyző a londoni olimpia esélyesei között lehetne, de mégsem vállalja az újabb megmérettetést. „Azért vonulok vissza, mert én már mindent beleadtam a sportágba, amit csak tudtam és így is jóval többet kaptam vissza, mint amire bármikor is számíthattam” - nyilatkozta a szülővárosában, Barcelonában rendezett eseményen Mengual.

Gemma Mengual a sportág egyik legjobbja volt, így sokakat meglep hirtelen visszavonulása - Fotó:cuatro.com

Az ötszörös Európa-bajnok Mengual karrierje során közel 40 érmet szerzett olimpiai, világbajnoki és Európa-bajnoki versenyeken, legutóbb Pekingben a párosoknál és a csapatversenyben is ezüstérmes volt. A 2009-es világbajnokságon aranyéremhez segítette a spanyol csapatot a szabadon választott programban, amely után viszont kisfia (Nil) születése miatt hosszabb időt kihagyott. Mengual tavaly szeptemberben tért vissza az edzésekhez, amikor jelezte, hogy nekifut az újabb felkészülésnek és szeretne eljutni élete negyedik olimpiájára, Londonba. A lendület úgy tűnik, hogy csak február 15-éig tartott…