Férfi kézilabda BL

Mocsai szerint már a mérkőzés előtt nagy hátrányba kerültek

  • MTI

Hosszú órákon át várakoztatták szerdán a moszkvai repülőtéren az MKB Veszprém férfi kézilabdacsapatát, amely csütörtökön az orosz Csehovszki Medvegyi vendégeként játszik Bajnokok Ligája-csoportmérkőzést.

Mocsai Lajos szerint nagy hátrányt szenvedtek el

Mocsai Lajos vezetőedző tájékoztatása szerint a leszállást követően a hatóságok vízum hiányában nem engedték be az országba az együttes három játékosát, a horvát Renato Sulicot, Mirko Alilovicot, valamint a bosnyák, de horvát útlevéllel is rendelkező Mirsad Terzicet.

A szakember hozzátette: mindhárom játékosa rendelkezett olyan papírokkal, amelyek ahhoz kellenek, hogy vízum nélkül léphessenek az országba. A csapat háromórás várakozás után - az érintettek nélkül - távozott a szállodába, Hajnal Csaba, a klub ügyvezető igazgatója pedig a moszkvai magyar és horvát nagykövetség, valamint az Európai Kézilabda Szövetség illetékeseinek közbenjárásával, további két és fél óra után "kiderítette", hogy mégsem szükséges vízum a játékosoknak.

"Nagy hátrány, hogy nem tudtunk a mérkőzés helyszínén edzeni, és mivel a csapat három légiósa éjfél után érkezett csak meg, így csütörtökön csak egy kis séta és videózás lesz az összecsapás előtt" - nyilatkozta az MTI-nek Mocsai.

Amennyiben a Veszprém pontot szerez, vagy úgy kap ki Csehovban, hogy az egymás elleni eredmények alapján jobb, mint az orosz gárda - ez egygólos vereséget vagy minimum 23 lőtt találat mellett kétgólos vereséget jelent -, akkor biztosan továbbjut a csoportjából.

A mérkőzésről élő szöveges tudósítással jelentkezünk csütörtökön 16 órától.