Bogotai tenisztorna

Babos Tímea bravúrral jutott a következő körbe

  • MTI
megosztom

Babos Tímea két szoros játszmában nyert a harmadik helyen kiemelt svájci Roma Oprandi ellen a 220 ezer dollár összdíjazású, bogotai salakpályás női tenisztorna szerdai játéknapján, s ezzel bejutott a negyeddöntőbe.

Babos Tímea legyőzte esélyesebb ellenfelét - Fotó:telesport

Az első játszmában a rivális 3:1-re elhúzott, Babos azonban kiegyenlített, majd 3:4 után ismét visszanyerte az elvesztett adogatójátékát. Ezt követően egészen 6:6-ig fej fej mellett haladtak. A rövidítésben a magyar teniszező pillanatok alatt elhúzott, négy szettlabdája is volt (6-2), hármat elpuskázott, de végül a negyediket már értékesítette.

A második, egyben utolsó játszmában a világranglistán 133. Babos és ellenfele (64. a rangsorban) is hozta 3:3-ig a saját szerváját. A hetedik gémben a mindössze 18 esztendős magyar brékelte a svájcit és előnyét végig megtartva 5:4-nél két meccslabdához jutott. Az elsőt egy kettőshibával elvesztette, ám a másodikkal pontot tett a mérkőzés végére.

Babos Tímea ezzel egyesben pályafutása legjobb eredményét érte el WTA-tornán, és a második győzelmét aratta top százas teniszező ellen.

Az elődöntőbe jutásért a Jaroszlava Svedova (orosz)-Valerija Szavinykih (orosz) párharc győztesével mérkőzik.

Bogotai tenisztorna
nyolcaddöntő
Babos Tímea-Oprandi (svájci, 3.) 7:6 (7-5), 6:4

 

megosztom