Király Kupa

A Real kiharcolta, hogy ne Madridban legyen a döntő

Jelen állapotban a Valencia stadionja, a Mestalla a legesélyesebb a kupadöntő helyszínére.

Nem a Bernabéuban lesz a Király Kupa fináléja

Bár a Barcelona és az Athletic Bilbao vezetősége egyetértett abban, hogy a legmegfelelőbb helyszín a Real Madrid stadionja lenne, nem ott lesz a Király Kupa döntője. Miguel Angel Lopez, a Spanyol Labdarúgó Szövetség koordinátora korábban kijelentette: három stadion közül fognak választani, amikor megjelölik a 2012-es spanyol Király Kupa döntőjének a helyszínét. A kupa döntője május 25-én lesz (20-án, ha a Barcelona nem jut be a BL-döntőbe), ahol a Barcelona az Athletic Bilbaóval fog összecsapni. Már azt is tudni lehet, hogy feltehetően 21:30-kor vagy 22:00-kor fog kezdődni a finálé.

Egy katalán rádióállomás jelentette be ma, hogy biztosan nem a Bernabéuban lesz a döntő. Jorge Perez, a Spanyol Labdarúgó Szövetség főtitkára megerősítette az információkat. A szövetség vezetője hétfőn beszélt a Real Madrid elnökével, Florentino Pérezzel, ezt követően pedig 100 százalékos biztonsággal kijelenthető, hogy nem a spanyol fővárosban rendezik a finálét. Jelen állapotban így a Valencia stadionja, a Mestalla a legesélyesebb a kupadöntő helyszínére.

A Real Madridnak a május 20-i dátummal több problémája is akad. Egyrészt egy nappal korábban lesz Münchenben a Bajnokok Ligája fináléja, és reményeik szerint csapatuk másnap a fővárosban ünnepelhetné az esetleges 10. BL-győzelmét a serleggel. Madrid másik nagy stadionjában, a Vicente Calderónban május 20-án Coldplay-koncert lesz, a három esemény egy este pedig komoly biztonsági kockázatot jelentene. A legfőbb ki nem mondott gond azonban az lehetett, hogy a Barcelona ne a legnagyobb rivális otthonában ünnepelje esetleges kupagyőzelmét.