Botrány

A Falkland-háborút keverik bele a fociba az argentinok

  • VNA
megosztom

A FIFA szerint nem cselekszik helyesen az argentin labdarúgó szövetség, amely egy háborús hajóról nevezné el a bajnokságot.

Az utóbbi napokban több nemzetközi kritikát is kapott az argentin labdarúgás vezető testülete (AFA), amiért a bajnokság múlt hétvégén elkezdődött szakaszát, az ún. clausurát egy háborús hajóról nevezné el. A Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) kedden a részletek tisztázására kérte fel a dél-amerikai országot. A hírek ugyanis arról szóltak, hogy a bajnokság „Crucero General Belgrano” néven futna le tavasszal. Az elnevezés egy hadihajóról kapná a nevét, amelyet a tízhetes falklandi háborúban a brit haditengerészet süllyesztett el 1982-ben. Az akcióban 323 argentin katona veszítette életét.

A nevezetes háború kezdetének 30 éves évfordulója idén áprilisban lesz, az addig eltelő hetek pedig vélhetően meglehetősen feszülten telnek majd el mindkét oldalon. Az évforduló közeledtével a brit kormány biztonsági megfontolásokból hadihajókat is küld majd az országtól 13.000 kilométernyi távolságra található Falkland-szigetekhez.
 

megosztom