Bajnokok Ligája

Szoros mérkőzés után egygólos előnnyel utazhat a Lyon Ciprusra

Az Olympique Lyon hazai környezetben 1-0-ra legyőzte a BL mostani idényének meglepetéscsapatát, a ciprusi APOEL Nicosiát a nyolcaddöntő első mérkőzésén. A franciák végig fölényben játszottak, rengeteg helyzetük volt, végül Alexandre Lacazette találatával nyertek.

A franciák végig fölényben játszottak, rengeteg helyzetük volt, végül Alexandre Lacazette találatával nyertek.

A BEK, illetve a BL történetében még sohasem jutott ciprusi együttes a legjobb 16 közé, az APOEL Nicosia a mostani kiírásban csoportelsőként kvalifikálta magát a nyolcaddöntőbe. Bár a Lyon képviselői nem palástolták örömüket a nyoni sorsoláskor, a meglepetéscsapatot sokáig nem lehetett "betörni" a Stade de Gerland-ban.

AZ APOEL hihetetlen szívóssággal és szervezettséggel futballozott, 8-9 emberrel védekezett, és bár helyzetei voltak a Lyonnak, az első félidőben 13-szor lőttek kapura játékosai, az eredményességgel gondok voltak. A 15. percben Ederson 15 méteres lövését könnyedén védte Chiotis, tíz perc múlva Réveillere közeli kísérlete akadt el egy védőben, majd Michel Basto tüzelt fölé. Az első félóra végén López 18 méterről, középről durrantott kapura, Chiotis hárított, Lacazette  előbb a kapu fölé bombázott, majd a kapus fogott ki rajta.

A franciák a második félidőt is nagy rohamokkal indították, a 47. percben Ederson már elvitte a labdát a kapus mellett, jobbról az üres kapu felé gurított, de Paulo Jorge a gólvonal előtt menteni tudott. Az 58. percben Lacazette sokadjára már nem rontotta el, 12 méterről, kissé balról lőtt, Jorge lábán megpattanva vágódott a léc alá a labda (1-0).

A gól után egy perccel Bastos perdített mellé jobbról nagy helyzetben, a hajrában pedig a vendégek is ki-kimerészkedtek a vendégek kapujuk elől, a 88 percben Manduca löketénél nagyot kellett vetődnie Llorisnak. Egy szerencsés góllal, de nem érdemtelenül győzött a végig fölényben lévő Lyon, a helyzetek alapján akár három-négy góllal is nyerhetett volna, de így is nehéz helyzetbe sodorta a tisztesen helytálló APOEL-t.

Bajnokok Ligája, nyolcaddöntő, 1. mérkőzések:
Olympique Lyon (francia)-APOEL (ciprusi) 1-0 (0-0)
g: Lacazette (58.)
 
Bayer Leverkusen (német)-FC Barcelona (spanyol) 1-3 (0-1)
g: Kadlec (52.), illetve Sánchez (41., 55.), Messi (88.)
 
A visszavágókra március 7-én kerül sor.