Rekordkísérlet

A szenegáli parti őrség is keresi a magyar kenust

megosztom

A Nemzetközi Óceánátevező Szövetségen keresztül a szenegáli parti őrség értesítve lett, ők értesítik a hajókat, amik a környező hajóútvonalakon haladnak.

Napok óta nem sikerült kapcsolatot teremteni Rakonczay Gáborral, aki a világon elsőként és egyedül kíván átkelni kenuval az Atlanti-óceánon.

Az atlantix.eu szerint még nincs közvetlen információ a kenusról, aki a jelenlegi időjárási körülmények között, a 14-18 csomós (26-33 km/h) szélben bizonyára ugyan olyan jól halad, mint korábban hasonló körülmények között, csak most nem tud telefonon hírt adni magáról, egyelőre.

Ez hamarosan változni fog, amint lecsökken a szél annyira, hogy nyitott ablakkal tud biztonságosan hajózni és kiszárítani a felszerelését, ami átmenetileg valószínűleg a túl nagy pára és nedvesség miatt nem működik megfelelően.

Az amerikai Iridium cégtől még nincs hír, a Nemzetközi Óceánátevező Szövetségen keresztül a szenegáli parti őrség értesítve lett, ők értesítik a hajókat, amik a környező hajóútvonalakon haladnak és ha bármelyik észleli Rakonczayval, találkozni fog vele.

megosztom