Magyar jégkorong

Lehetetlen szavakkal leírni azt az érzést - Mihály Árpád

Boldog voltam, hogy ilyen sok szurkoló előtt zajlott a ceremónia - mondta Mihály az állampolgári esküről.

Mihály Árpád magyar válogatott lehetMihály Árpád ünnepélyes keretek között tette le az állampolgári esküt a Sapa Fehérvár AV19-EHC Liwest Linz EBEL-találkozó előtt.

"Három éve húzódott már ez az ügy, azóta vártam, hogy megkapjam az állampolgárságot. Évek óta kérdezgették az emberek, hogy mikor kapom már meg. Örülök, hogy azt mondhatom, hogy végre megvan. Most már bátran gondolhatok a magyar válogatottságra és a 2012-es VB-re is."

Az albavolanhockey.hu arról faggatta, a centert, hogy kinek az ötlete volt az ünnepélyes ceremónia.

"Soltész Miklós államtitkár úr és Ocskay Gábor találták ki. 2-3 héttel ezelőtt hívtak fel, hogy mit szólnék hozzá, ha a jégcsarnokban lenne az ünnepség. Ezúton is szeretném megköszönni nekik a közreműködést és a szervezést, felejthetetlen élmény volt számomra. Azt lehetetlen szavakkal leírni, nem is tudom igazán visszaadni azt az érzést. Boldog voltam, hogy ilyen sok szurkoló előtt zajlott a ceremónia. Éreztem, hogy régóta szorítottak nekem, és együtt örültünk, hogy eljött ez a pillanat. Nagyon megható volt, hogy eljátszották a tiszteletemre a székely himnuszt, hogy a drukkerek zászlókkal köszöntöttek, hogy 3000 ember szurkolt nekem. Nem is nagyon tudtam a hokira koncentrálni, annyira izgatott voltam. A második harmadra azért igyekeztem összeszedni magam és külön öröm, hogy a végén gólt is sikerült szereznem."