Serie A előzetes

Kiszámíthatatlan favoritok kapaszkodnának az élmezőny felé

A Serie A 23. fordulójából a Napoli-Chievo és a Siena-Roma mérkőzések maradtak a hétfői játéknapra. A döntetlenhalmozó nápolyiak a sűrű középmezőny elől menekülnének felfelé, a fővárosiak pedig az Intert előznék meg egy idegenbeli győzelemmel.

Siena-Roma
20:45 Digi Sport Plus
hatharom-tipp: X

A hazaiak a kiesés elől menekülnek, a vendégek pedig az élmezőnyben próbálnak feljebb kapaszkodni. Az utóbbi hetek eredményei alapján a Siena akár a jelenlegi 17. helyénél jóval előrébb is állhatna, hiszen nemzetközi szintű csapatok ellen ért el jó eredményeket. A Laziót 4-0-ra legyőzte, a Juventusszal és a Napolival döntetlent játszott, utóbbit pedig a kupaelődöntő első mérkőzésén is legyűrte. Ugyanakkor nem tudott mit kezdeni a Fiorentinával, a Genoával vagy épp a Bolognával.

A Roma és a Siena játékosai küzdenek a két csapat meccsén a Serie A-ban 2011-ben.

A Roma december második fele és január második fele között remek győzelmi sorozatot produkált, a Juventustól a kupában elszenvedett vereséget viszont a Bologna elleni hazai döntetlen és a Cagliariban elszenvedett vereség követte. Ezek után derült égből érkező villámcsapásként hatott az Inter 4-0-s kiütése. A Farkasok a múlt hét közepén bepótolták a Catania elleni meccsük utolsó szűk félóráját, amely nem változtatta meg a már kialakult 1-1-es eredményt, és tulajdonképpen Luis Enriquéék örülhettek ennek, mert a Catania jóval többet tett a győzelemért.

A fővárosiaknál közeledik a hosszú idő óta sérült Osvaldo és Burdisso felépülése is - legalábbis hamarosan edzésbe állhatnak -, de ezen a meccsen még nagyrészt az utóbbi hetekben látott csapatára számíthat a csapat spanyol mestere. A legkomolyabb hiányzó a mostanában sérülés miatt keveset szereplő, ezúttal eltiltott De Rossi lesz. A hazaiaknál valószínűleg ugyanaz a tizenegy lép pályára, akik a Juventus elleni pontszerzést is kiharcolták.

Napoli-Chievo
20:45 Digi Sport
hatharom-tipp: 1

A Napoli igazi döntetlenhalmozóvá vált a bajnokságban, nekik van a legtöbb ikszük (10) a Serie A-ban, és ezekből négyet az előző öt fordulóban értek el. Ráadásul az ötödik meccset is elvesztették, így hosszúra nyúló nyeretlenségi sorozatot hoztak már össze. Igaz, az Intert közben búcsúztatták a kupában, de az elődöntő első meccsén kikaptak a Sienától. A BL-szereplésről már szinte biztosan lemondhatnak, és ha nem javítanak a formájukon, akkor az Európa Ligáért sem lesznek versenyben, hanem lessüllyednek a sűrű középmezőnybe.

Bár a Chievo 14. helye alsóházinak tekinthető, annyira sűrűn állnak a csapatok, hogy ha meg tudnák lepni a nápolyiakat, azzal nem csak őket közelítenék meg egy pontra, de három pozíciót rögtön előre is lépnének. Hazai pályán ez sikerült, hiszen szeptemberben 1-0-ra győztek, de idegenben eddig csak Novarában és Cataniában tudtak három pontot szerezni.