NBA

Iverson a Lakersben köt ki?

Allen Iversonra a kisiklott karrierje ellenére is úgy néz ki, hogy szükség van az NBA-ben. Egyes források szerint a problémás játékosra a Los Angeles Lakers tarthat igényt.

Allen Iversonnal kapcsolatban rengeteg híresztelés kapott szárnyra az utóbbi időben, annak ellenére, hogy karrierje már réges-rég kisiklott.

Az egykori MVP a Philadelphiával még nagydöntőt is játszhatott, később Denverben és Detroitban is játszott. Detroitban egyre kevesebb idő jutott neki, így Memphisbe került, ahol szintén nem tudta elviselni a kispadozást, így személyes okokból 2009-ben elhagyta a csapatot.

Később még kapott egy esélyt, visszatérhetett sikerei egykori helyszínére, Philadelphiába. Ebben az időszakban még All-Star kezdőnek is beválasztották, ám 2010 februárjában elhagyta a csapatot az akkor négy éves kislánya súlyos betegsége miatt, így az All-Star gálát is kihagyta. Március elején Ed Stefanski bejelentette, hogy A Válasz becenéven ismert játékos nem tér vissza a csapathoz. Iverson ezután rövid időre Törökországba igazolt a Besiktas csapatához, ám 2011 januárjában visszatért Amerikába.

Iverson a Lakersben köt ki?

Iverson jelen pillanatban a venezuelai Guaros de Lara, valamint a Puerto Ricó-i Indios de Mayaguez együttesével is tárgyalásban áll, ám a legfrissebb hírek szerint a Los Angeles Lakers is igényt tartana a veterán hátvédre.  Más kérdés, hogy először a D-League-ben (Developement League - ide kerülnek azok a játékosok, akik az NBA-ben nem kapnak elegendő játékidőt, mert még fejlődniük kell) szerepeltetné a játékost, amely nem biztos, hogy a hatalmas egóval rendelkező Iversonnak tetszene.

A 11-szeres All-Star játékos karrierje során 26.7 pontot szerzett meccsenként, a rájátszásban pedig 29.7-et, ezzel Michael Jordan mögött minden idők második legtöbb pontot átlagoló játékosa a rájátszásban.

Szintén a Lakershez kapcsolódó hír, hogy Kobe Bryanthez közel álló források szerint a Fekete Mamba örülne Gilbert Arenas érkezésének, aki a holtszezon óta szabadügynök, ugyanis az Orlando Magic az amnesztia jogával élve kitette őt a csapatból. Arenas szintén a problémás játékosok közé tartozik, 2009 karácsonyán például csapattársával, Javaris Crittentonnal szerencsejátékból adódó tartozások miatt kapott össze, majd a Washington öltözőjében mindkét játékos fegyvert rántott, habár azokban nem volt töltény, mégis komoly szabálysértésnek minősült a dolog, így mindkét játékos komoly eltiltást kapott.

A Lakers szurkolók jogosan tehetik fel a kérdést, hogy valóban egy-egy ennyire problémás játékos oldhatja meg a csapat problémáit?