Szabastílusú sízés

Hannah Kearney világcsúcsa - 15 Világkupa verseny zsinórban

  • VNA

A legendás Ingemar Stenmark rekordját döntötte meg az amerikai szabadstílusú síző, Hannah Kearney.

A cseppet sem veszélytelen és nagyfokú koncentrációt igénylő mogul versenyszámban az amerikai Hannah Kearney vasárnap új rekordot döntött. A Kínában rendezett Világkupa versenyen ugyanis újfent ő győzött, így sorozatban 15. versenyét nyerte meg a mogul (buckasí) versenyszámban. Az egy szakágon belül elért győzelmi szériákat tekintve ezzel Kearney átadta a múltnak az alpesi síző, Ingemar Stenmark 14-es rekordját. A kétszeres olimpiai bajnok svéd még 1979/80-ban egymás után 14 óriás-műlesikló versenyt tudott megnyerni.

Az amerikai síző nem viccel a versenyeken, a Vk-ban 15 viadal óta legyőzhetetlen - Fotó:poptower.com

„Hatalmas érzés, főleg úgy, hogy korábban nem is tudtam a rekord lehetőségéről. Azért nagyszerű ez a hír, mert szabadstílusú sízőként sikerült elérnem. Az alpesi sízőknek sokkal több versenyük van, így ott talán valamivel könnyebb győzelmi szériát elindítani” - lelkendezett a 25 éves Kearney, aki a Beida Lake-n rendezett versenyen kis híján be sem jutott a négy sízőt magában foglaló ún.szuperdöntőbe. „Csak a negyedik helyen jutottam be a szuperdöntőbe, ezt követően pedig mindenképpen agresszíven kellett síelnem, kockáztatnom is kellett egy kicsit” - tette hozzá az amerikai síző. A két éve olimpiai bajnoki, 2005-ben világbajnoki címet szerző Kearney győzelmi sorozata 2011. január 22-én kezdődött el a Világkupában az amerikai Lake Placidben.

Mivel a sportág tán kevésbé ismert Magyarországon, így a miheztartás végett nézzétek meg Kearney két évvel ezelőtti olimpiai győzelmét Vancouverből az alábbi videón: