Atlétika

Bolt távollétében futott egyéni csúcsot 400-on Yohan Blake

  • VNA

Egyéni csúccsal kezdte az éve Yohan Blake, aki ezúttal 400 méteren ért el remek időeredményt.

Bár a háromszoros olimpiai bajnok Usain Bolt üzleti ügyei miatt távol maradt a kingstoni versenytől, így is akadt világsztár indulója a jamaicai atlétikai gála 400 méteres versenyének. Ott volt ugyanis a mezőnyben a 100 méteres síkfutás aktuális világbajnoka, Yohan Blake, aki szombaton az egykörös távval nyitotta meg idei szezonját. Blake remekül futott, hiszen a Camperdown Classic névre hallgató versenyen az általa elért 46,49-es eredmény pályafutása eddig legjobb futását jelentette. A három évvel ezelőtt futott egyéni csúcsából (46,80) három tizedet faragott le, ami jelzi, hogy jól sikerült az alapozása. A futamban Blake második lett a váltóban vb-bronzérmes Allodin Fothergill (46,28) mögött.

Yohan Blake (jobbra) 400-on ugyan kikapott Kingstonban, de egyéni csúcsa miatt így is boldog volt - Fotó: IAAF - Anthony Foster

„Csodálatos érzés ilyen jól futni, hiszen egyéni rekorddal kezdtem az évet. Sokkal erősebbnek érzem magam, mint tavaly, a 46,4-es idő pedig remek visszaigazolása az edzéseknek” -mondta a mindössze 22 esztendős Blake, aki tavaly mind százon (9,82), mind pedig 200-on (19,26) egyéni csúcsot ért el. A jamaicai futó mindkét sprint számban indulni fog a május eleji Jamaica International meghívásos versenyen, de arról még nem döntött, hogy a június végén sorra kerülő hazai válogatón 100-on és 200-on is rajthoz áll-e a londoni szereplés kiharcolása érdekében. „Szeretnék duplázni, de nem tudom, hogy az edzőm még mit tartogat számomra erre az évre. Nem tudom még a konkrét tervet, de majd előbb-utóbb ez is kialakul” - nyilatkozott sejtelmesen londoni terveiről Blake.