La Liga

A madridi sajtó már a Real bajnoki címét ünnepli, Mourinho óvatos

  • MTI

A madridi szurkolók és lapok már a Real bajnoki címét ünneplik, miután a királyi gárda a hétvégi fordulóban tízpontosra növelte előnyét a címvédő FC Barcelonával szemben a spanyol labdarúgó-bajnokságban. Ugyanakkor José Mourinho vezetőedző óvatosabban fogalmazott.

Mourinho szerint még 39 lépés választja el együttesét, hogy négy év után ismét bajnoki címet ünnepelhessen.

"Még sok mérkőzés van hátra, mindegyiket nehéz megnyerni és mostantól ez fokozottan igaz, mert a csapatok helyezésüknek megfelelően a kiesés elkerüléséért, vagy az európai kupaszereplésért küzdenek" - mondta a Real portugál trénere.

Mourinho szerint még 39 lépés választja el együttesét, hogy négy év után ismét bajnoki címet ünnepelhessen. Ezzel arra utalt, hogy a hátralévő 16 fordulóból 13 megnyerése - így 13-szor 3 pont - jelentené matematikailag a Real első helyét.

"A tízpontos előny ad némi hibázási lehetőséget számunkra, de minden meccs kemény lesz" - mondta Mourinho, akinek óvatosságra intő szavai süket fülekre találtak a médiában.

"Madrid közel van a bajnoki címhez, nehéz elképzelni, hogy másé legyen" - írta a Marca című sportnapilap. Az El País pedig úgy fogalmazott: "Cristiano befejezte a bajnokságot, mert az már a Realé és senki másé."

A Real Madrid hétvégén - többek között Cristiano Ronaldo szezonbeli hatodik mesterhármasával - 4-2-re legyőzte a Levantét, míg ősi riválisa 3-2-re kikapott az Osasuna vendégeként, így a Real 58 ponttal, míg a katalán gárda 48-cal várja a hátralévő 16 fordulót.

Real Madrid-Levante 4-2