Angol foci

Rooney szívesen lenne a válogatott csapatkapitánya, de ő Gerrardot választaná

A Manchester United csatára, Wayne Ronney egy közösségi oldalon írt arról, hogy szívesen lenne John Terry utódja az angol labdarúgó-válogatottnál.

A csatár esélyein jelentősen ront az a tény, hogy eltiltás miatt az Eb első két mérkőzésén nem léphet pályára.

"Szívesen lennék csapatkapitány, de erről az új szövetségi kapitány fog dönteni. Nekem Gerrard lenne a tökéletes választás" - írta a Twitteren Rooney.

A támadó korábban egy-egy alkalommal már viselte a vezérnek járó karszalagot, de mostani esélyein jelentősen ront az a tény, hogy eltiltás miatt az Európa-bajnokság első két mérkőzésén nem léphet pályára.

Mint ismert, az Angol Labdarúgó Szövetség (FA) megfosztotta John Terryt a nemzeti csapat kapitányi karszalagjától, mert állítólag rasszista kijelentést tett Anton Ferdinandra, a Queens Park Rangers védőjére a két együttes tavaly október 23-i mérkőzésén. A szigetországban most nemcsak új kapitányt, hanem szakvezetőt is keresnek, mert Fabio Capello szerdán lemondott posztjáról, amiért megkérdezése nélkül váltották le a Chelsea védőjét, és ezért élesen kritizálta az FA-t.

Rooney egyébként néhány napja arról is értekezett a Twitteren, hogy Harry Redknappet tartja a legmegfelelőbbnek a Háromoroszlánosok élére - akárcsak a média és a közvélemény.