La Liga

Ronaldo mesterhármasával nyert és tíz ponttal vezet a Real Madrid

A spanyol bajnokság 23. fordulójában a Real Madrid 4-2-re nyert a Levante ellen, ezzel 10 pont az előnye a tabella élén.

Ronaldo pazarul játszott a Levante ellen - Fotó: AFP

José Mourinho, a Real Madrid vezetőedzője semmit nem akart a véletlenre bízni: Benzema mellett Higuaín is a kezdőcsapatban kapott helyet, kimaradt viszont Carvalho és Kaká is. Ennek megfelelően kezdett a madridi együttes, Benzema lövése alig ment el a kapu fölött. A 4. percben aztán jött a hidegzuhany a madridistáknak: egy jobb oldali szabadrúgást Ramos csúsztatott meg, Cabral pedig 7 méterről a kapuba fejelt (0-1). Ezt követően a Real Madrid kapujához szegezte ellenfelét, a 13. percben Higuaín alig tekert kapu mellé. Benzema egy szabályos gólt is szerzett, de a játékvezető les miatt érvénytelenítette a találatot.

A 24. percben megint a francia lőtt kapura 20 méterről, de Munúa magabiztosan fogta a labdát. A 43. percig bírta a Real-rohamokat a Levante, ekkor Iborra kezére pattant a labda, amiért a királyiak tizenegyest, ő pedig második sárgája után piros lapot kapott. A büntetőt Ronaldo magabiztosan lőtte a kapu bal oldalába (1-1). A szünetben döntetlennel fordultak a csapatok.

A második játékrész is hazai rohamokkal kezdődött, aminek meg is lett az eredménye: Higuaín jobb oldali beadása után Ronaldo öt méterről fejelt a kapuba (2-1). Ronaldo meg sem állt háromig: az 57. percben a tizenhatos bal oldali csücskétől zseniálisan csavart a hosszú felső sarokba (3-1).

A 63. percben némi meglepetésre szépített az emberhátrányban játszó Levante, Serrano beadását Koné váltotta gólra fejjel (3-2).

Három perc kellett, hogy újra két gól legyen a vendéglátók előnye, Benzema csodás mozdulattal tekert 10 méterről, balról a bal alsó sarokba (4-2). A blancók még próbálkoztak, de a további helyzetek már kimaradtak, így is magabiztosan nyert a Real Madrid, tíz pontra növelve a Barcelona előtt az előnyét a La Liga élén.

La Liga
23. forduló
Real Madrid-Levante 4-2 (1-1)
Gólszerző: Ronaldo (45., 51., 57. - az elsőt 11-esből), Benzema (66.), ill. Cabral (5.), Koné (63.)