Bundesliga-előzetes

Podolski nélkül is győzelemre tör a Köln a HSV ellen

Az újonc a Nürnberget fogadja, a Hamburg Kölnbe látogat a Bundesliga 21. fordulójának vasárnapi játéknapján.

Augsburg - Nürnberg 15:30 (Eurosport2)
hathárom-tipp: 2
eurosport-tipp: x

Nincs könnyű helyzetben az újonc Augsburg, hiszen jelenleg kieső, 17. helyen áll. Vasárnap délután azonban nagy lépést tehet, akár a bentmaradás felé is, amennyiben sikerül legyőznie a Nürnberget, amely négy ponttal előzi meg riválisát a tabellán. Jos Luhukay, a hazaiak edzője ki is adta a jelszót: csak a győzelem számít!
„Meg kell szereznünk a három pontot - kezdte az augsburgi szakvezető. - Amennyiben ez sikerül, a Nürnberg elérhető közelségbe kerül, fel tudunk zárkózni. A klub némi levegőhöz jut. Van hogy elégedettek lehetünk az egy ponttal, de ezt a meccset meg kell nyernünk. A rajongók mögöttünk állnak, feltehetően telt ház vár majd minket. Elszántnak és határozottnak kell lennünk támadásban, a védekezésen pedig pontosítanunk kell.”

Köln - Hamburg 17.30 (Eurosport2)
hathárom-tipp: x
eurosport-tipp: 2

Tipikus háromesélyes összecsapással végződik a Bundesliga 21. fordulója. A 10. helyezett Köln a mögötte két hellyel álló Hamburgot fogadja. A vendégek a legutóbbi fordulóban bravúros döntetlent értek el a Bayern München ellen, így Thorsten Fink együttese nagy önbizalommal várhatja az összecsapást. Igaz ez az 1. FC Kölnre is, hiszen ők a Kaisereslautern otthonában tudták megszerezni a három pontot.

Podolski nélkül is győzelemre tör a Köln a HSV ellen

„Vasárnap a kulcs az összeszedett védekezés és az agresszív támadójáték lehet. Nyugodtak kell, hogy maradjunk, nem adhatjuk ki a kezdeményezést a kezünkből hazai pályán” - jelentette ki Stale Solbakken, a hazaiak vezetőedzője, aki nem számíthat legnagyobb sztárjára, a továbbra is sérüléssel bajlódó Lukas Podolskira.