Premier League

Nehezen, de kikaparta a győzelmet a Manchester City

Nyert az Aston Villa otthonában, és ezzel visszaállt a Premier League tabellájának élére a Manchester City, amely a vártnál azért nehezebben gyűrte le a 0-0-ra hajtó ellenfelet.

Bár Agüero már a harmadik percben eltalálta az Aston Villa kapuját, nem hozott sok helyzetet az első félidő. A játékrész nagy részében a Manchester City irányított, de nagyon nehezen törte fel a bekkelő birminghami ellenfelet. A legközelebb Johnson kapufájánál jártak a gólszerzéshez, de hiába volt aktív Agüero és David Silva is, egyikük sem tudott gólt szerezni.

Joleon Lescott kezeli le a labdát az Aston Villa-Manchester City mérkőzésen a Premier League-ben 2012-ben.

A szünet után még nagyobb nyomást gyakorolt a vendégcsapat a Villára, többször is letáboroztak a hazai kapu előtt, a gólszerzés végül a 63. percben jött össze. Ekkor Milner szöglete után Barry fejelte vissza a labdát a hosszúról, középen pedig Lescott kapásból vágta azt a hálóba. (0-1)

A találatra sokáig nem tudott reagálni a hazai csapat, továbbra is Agüero és Silva alakítottak ki lehetőségeket. A vendégek számára csak a hajrában lett egy kicsit melegebb a helyzet, akkor egy szöglet után Cuellar nem sokkal a léc gölé fejelt, majd Bent kapura húzott lövését kellett Hartnak nagy bravúrral kiütnie.

A City végül megúszta kapott gól nélkül a találkozót, így győzött, és kétpontos előnnyel visszavette a vezetést a Manchester United előtt a bajnokságban.

Premier League
25. forduló
Aston Villa-Manchester City 0-1 (0-0)
gólszerző: Lescott (63.)