Alpesi sí

Kostelic nyerte a szuperkombinációt Szocsiban

  • VNA

Az összetett Világkupa éllovasa, Ivica Kostelic nyerte meg a Szocsiban rendezett szuperkombinációt.

Vasárnap egy szuperkombinációs versennyel zárult a Szocsiban rendezett alpesi sí Világkupa hétvége. A győzelmet a szakági Világkupát is vezető horvát Ivica Kostelic szerezte meg, aki ezzel stabilizálta vezetést az összetett Világupa élén is. A szombati lesiklást megnyerő Beat Feuz ezúttal is megnyerte a lesikló részt, de szlalomban nem tudott az élen maradni, így most a második helyen végzett, így a Szocsit kihagyó osztrák Marcel Hirschertől egyértelműen átvette a fő Kostelic-üldöző szerepkört.

A horvátok klasszisa az ebben a szezonban rendezett négy kombinációs versenyből már harmadszor tudott nyerni, ezzel pedig a szakági Világkupát is megnyerte a 2011/12-es évadban, megvédve ezzel tavaly kivívott címét. A horvát síző a mai műlesikló rész során viszont megütötte a térdét, a sérülés súlyosságát egyelőre még vizsgálják.

Alpes sí Világkupa - Szocsi (RUS)
férfi szuperkombináció
1. Ivica Kostelic (CRO) 2:50,21
2. Beat Feuz (SUI) +1,16 mp
3. Thomas Mermillod Blondin (FRA) +1,77 mp
4. Matteo Marsaglia (ITA) +2,02 mp
5. Benjamin Raich (AUT) +2,57 mp
6. Aksel Lund Svindal (NOR) +2,58 mp
Az összetett Világkupa állása: 1. Ivica Kostelic (CRO) 1043 pont, 2. Beat Feuz (SUI) 973 pont, 3. Marcel Hirscher (AUT) 825 pont, 4. Aksel Lund Svindal (NOR) 691 pont, 5. Didier Cuche (SUI) 661 pont, 6. Romed Baumann (AUT) 620 pont