NHL

Ezúttal is alulmaradt a Flyers a Rangersszel szemben - videó

  • Molnár Dávid

Változatos meccsekre került sor az észak-amerikai jégkorongbajnokság szombati játéknapjának kora esti mérkőzésein. A Boston, az Edmonton és a New York Islanders hosszabbításban, a Rangers és a Penguins gólzáporos mérkőzéseken tudott nyerni.

Egyelőre nincs meg az ellenszer

A vasárnapi idegenbeli vereséget követően alig egy héttel később hazai pályán adatott meg a Philadelphia Flyersnek a lehetőség, hogy végre valamit felmutasson a csoportrivális New York Rangers ellen. Hiába fogadkoztak azonban, a győzelem ezúttal is elmaradt.

A Rangersnél lassan már azt kívánhatják, hogy bár minden mérkőzést a Flyers ellen játszanák, elvégre ellenük minden összejön, ami mások ellen nem. A Rangers a meccs előtt a liga negyedik legrosszabb emberelőnyös egységével rendelkezett, de ezen az estén mégis nagy része volt az emberelőnyöknek a győzelemben. A Flyerst otthon sem kímélték a bírók, a hazaiak 7 alkalommal kerültek két perces emberhátrányba – emellett persze a riválisok közt elmaradhatatlan bunyók miatt is ültek jópáran a büntetőpadon játékosok – és háromszor használták ki az emberfórt a Parkőrök.

Ryan Callahan mesterhármasát ünnepli

Pedig 2-2-ig a sok emberhátrány ellenére is tudta tartani a lépést gólok tekintetében a Flyers, de ezt követően Callahan harmadszor is visszaszerezte a vezetést a Rangersnek, majd a harmadik harmad közepén tökéletessé tette estéjét azzal, hogy harmadszor is betalált a találkozó során, mesterhármast szerezve. Marian Gaborik sem panaszkodhatott, ő egy találat mellett három előkészítéssel, azaz összesen 4 ponttal abszolválta a kora esti derbit.

A Rangers ezzel már 7 meccs óta veretlen a Flyers ellen, idén mind az öt egymás elleni rangadót a kék mezesek nyerték, és tekintve, hogy a csoportban Jaromir Jagrék állnak legközelebb hozzájuk, tökéletes munkát végeznek annak érdekében, hogy ne taszítsák le őket az atlanti divízió trónjáról.

13 gól Pittsburghben

Pár hónap elteltével ismét egy gólzáporos mérkőzésen van túl a Winnipeg Jets. A legfrissebb kanadai együttesnek októberben 17 gólos találkozóban volt része a Philadelphia Flyers ellen, ezúttal pedig a Pittsburgh Penguins gárdájával jutottak el összesen 13 találatig, de most ők húzták a rövidebbet a 8-5-re végződő összecsapáson.

Jevgenyij Malkin öt pontot szállított a hazaiaktól, amivel az orosz zseni továbbra is magabiztosan trónol a kanadai táblázat élén, immáron 67 ponttal, mindezt 48 mérkőzésen összegyűjtve. A győzelem mellett annak is örülhettek a hazaiak, hogy több mint egy hónapos távolléte után visszatért Jordan Staal is a keretbe, aki góllal jelezte, hogy a sérülése nem fogja őt megakadályozni abban, hogy folytassa idei pompás teljesítményét. Már csak Sidney Crosbynak kellene visszatérnie, és végre teljes lehetne a pittsburghiek öröme.

Oilers diadal a kanadai derbin

Ottawában a Senators és az Edmonton Oilers fiataljai csaptak össze, amit Nyikolaj Habibulin hathatós segítségével a vendégek nyertek meg. A veterán orosz hálóőr, 39 védéssel járult hozzá, hogy kihúzza a hosszabbításig a csapata, majd a ráadás alig kezdődött el, de Taylor Hall máris betalált, megszakítva ezzel együttese kétmeccses vereségsorozatát.

Az Oilerstől most kivételesen pont nélkül maradt Sam Gagner, ezzel megszakadt illusztris szériája, mely során 5 meccs alatt 15 pontot szerzett a Gretzky rekordját is beállító csatár.

A játéknap további mérkőzései

Szétlövéses győzelemmel feledtette el szurkolóival a címvédő a Buffalo elleni megalázó vereséget. Zdeno Charáék a Nashville Predatorst fogadták, azonban hiába lőttek sokkal többet kapura, a végén nekik kellett harcolniuk a kiegyenlítésért. Milan Lucic révén ez sikerült, majd a hosszabbítást követően szétlövésekben a második pontot is kiharcolták a Bocsok.

A Los Angeles Kings ismét csak 1 gólt tudott lőni, ami újabb vereséget eredményezett, ezúttal Long Islanden a New York Islanders otthonában. Mark Streit, a hazaiak csapatkapitánya, a hosszabbítás második percében szólította meg a gólt jelző dudákat, és így már csapata 7-2-2-es mutatóval büszkélkedhet utóbbi 11 találkozójából.

Scott Clemmensen visszatért egykori sikereinek helyszínére, majd lejátszotta a pályáról Martin Brodeurt, a New Jersey kapusát a 3-1-re megnyert rangadón. A Florida hálóőre 27 védéssel állt bosszút régi csapatán, ahol mindig az élő legenda, Brodeur cserekapusaként tartották számon, de a Floridában már sokkal több lehetőséget kap, és a mostani teljesítménye sem fogja arra ösztökélni az edzőjét, hogy pihentesse őt.

A késő esti mérkőzések

R.J. Umberger két találatával nyert a Columbus a Minnesota vendégeként ezúttal is 3-1-re, csakúgy mint pár nappal ezelőtt hazai pályán. A Wild egyre nagyobb gödörben van, csak 3 mérkőzést nyertek meg az utóbbi 10 mérkőzésükből.

A Montreal egyre komolyabban gondolja, hogy itt még beleszólhat a rájátszásért folytatott küzdelembe. Ha ez a küldetés végül sikerülne, mindenképp Carey Price-t kell kitüntetni, aki ihletett formában játszik az All-Star szünet óta. Hibátlan teljesítményével a Canadiens a rivális kanadai gárda, a Toronto Maple Leafs otthonában nyertek 5-0-ra.

Sorozatban már 18 mérkőzésnél jár hazai pályán a St. Louis Blues, amikor legalább 1 pontot szerez az ellenfeleivel szemben. A Zenészek a Colorado Avalanche nótáját húzták el, igaz csak hosszabbításban jutottak dűlőre a felek a második pontot illetően.

A Phoenix Coyotest is egyre komolyabban kell vennie az ellenfeleknek a nyugati főcsoportban, hisze Mike Smith, Carey Price-hoz hasonlóképpen nagyon rákapcsolt az All-Star szünet óta, és ezúttal a Chicago ellen ért el shutoutot, mellyel már öt mérkőzés óta veretlenek a Prérikutyák. A Blackhawks eközben már 8 elvesztett mérkőzésnél jár, ami a 2007-08-as szezon óta a legrosszabb teljesítmény a csapattól.

Steven Stamkos keserítette el a buffalói drukkereket, miután góljával nyert a Tampa Bay a Sabres otthonában. Ez volt csupán a 9. győzelmük idegenben a Villámoknak, de az elmúlt 4 távoli mérkőzésükből 3-at megnyertek, és a negyediket is csak hosszabbításban bukták el. Ez volt Stamkos 37, gólja az idei szezonban.

A Calgary Flames sem akar nagyon lemaradni a nyugati rájátszásért folytatott nagyon szoros küzdelemben, és Jarome Iginláékat még a Vancouver sem rémítette meg, ha a két pont begyűjtéséről van szó. Miikka Kiprusoff 29 lövést hárított a találkozón, majd a szétlövéseknél is megfogott két kísérletet, nagyban hozzájárulva ezzel a hazai sikerhez.

NHL
121. játéknap
Boston Bruins - Nashville Predators 4-3 szétlövésekkel
New York Islanders - Los Angeles Kings 2-1 h.u.
New Jersey Devils - Florida Panthers 1-3
Philadelphia Flyers - New York Rangers 2-5
Ottawa Senators - Edmonton Oilers 3-4 h.u.
Pittsburgh Penguins - Winnipeg Jets 8-5
Toronto Maple Leafs - Montreal Canadiens 0-5
Buffalo Sabres - Tampa Bay Lightning 1-2
St. Louis Blues - Colorado Avalanche 3-2 h.u.
Minnesota Wild - Columbus Blue Jackets 1-3
Phoenix Coyotes - Chicago Blackhawks 3-0
Calgary Flames - Vancouver Canucks 3-2 szétlövésekkel