Biatlon

Először nyert hazai pályán a Vk-címvédő

  • VNA
megosztom

A finn Kaisa Mäkäräinen győzelmével ért véget a biatlon hétvége a finnországi Kontiolahtiban.

A finn Kaisa Mäkäräinen először tudott finn közönség előtt versenyt nyerni a Világkupában. A ruhpoldingi világbajnokság előtt az utolsó versenyt vasárnap rendezték a hölgyeknél Kontiolahtiban, ahol a 10 km-es futam során mindössze egyetlen lövőhibát vétett a Vk-címvédő, így tudott nyerni. A sprintet szombaton megnyerő és most elsőként induló Magdalena Neuner ugyanis négyszer rontott, így végül több mint fél perccel kikapott finn riválisától. 

A németek tízszeres világbajnoka viszont a hajrában legalább maga mögött tudta tartanai Darja Domracsevát, így az összetett Világkupában tovább növelte előnyét vele szemben. A hibátlan lövészetet teljesítő Olga Zajceva a sprint verseny negyedik helye után most is maradt ugyanebben a pozícióban. A Világkupa sorozatban most hosszabb szünet következik, a szezon ugyanis március elsején Ruhpoldingban a világbajnoksággal folytatódik.

Biatlon Világkupa - Kontiolahti (FIN)
Női üldözéses verseny - 10 km
1. Kaisa Mäkäräinen (FIN) 32:23,0 (1 lövőhiba)
2. Magdalena Neuner (GER) +35,9 mp (4)
3. Darja Domracseva (BLR) +37,0 mp (4)
4. Olga Zajceva (RUS) +1:11,7 mp (0)
5. Tora Berger (NOR) +1:43,2 mp (1)
6. Tina Bachmann (GER) +2:14,4 mp (3)
Az összetett Világkupa állása: 1. Magdalena Neuner (GER) 930 pont, 2. Darja Doracseva (BLR) 891 pont, 3. Kaisa Mäkäräinen (FIN) 793 pont, 4. Olga Zajceva (RUS) 758 pont, 5. Tora Berger (NOR) 752 pont, 6. Helena Ekholm (SWE) 666 pont

 

megosztom