Tenisz

Balázs Attila nyert, továbbjutottak a magyarok a Davis Kupában

Balázs Attila nagyon sima győzelmet aratott Conor Niland ellen vasárnap, ezzel a magyarok 3-1-es behozhatatlan előnyhöz jutottak az írekkel szemben az Euro-afrikai Zóna II. csoportjában zajló tenisz Davis Kupa-összecsapáson, Szegeden.

Balázs Attila három játszmában győzött Conor Niland ellen vasárnap, ezzel a magyarok 3-1-es behozhatatlan előnyhöz jutottak az írekkel szemben az Euro-afrikai Zóna II. csoportjában zajló tenisz Davis Kupa-összecsapáson, Szegeden.

A Magyar Tenisz Szövetség honlapjának beszámolója szerint Hornok Miklós szövetségi kapitány változtatott a sorsoláskor kialakult felálláson, és az első két nap alatt kilenc szettet játszó, kezdődő megfázással bajlódó Kellner Ádám helyett a tegnap nagyon jól játszó Balázs Attilát küldte harcba.

A 449. helyen álló magyar játékos 15. Davis Kupa meccsét játszhatta így a 311. helyezett, 33 DC-mérkőzéssel bíró Niland ellen, akit Balázs az első napon öt szettben vert.

A 31 éves ír pénteken bombaerős szervákat produkált, így Balázsnak is jól kellett szerválnia, bréklehetőségre ugyanis nem sokszor számíthatott. Ennek ellenére már Niland első szervagémjében bréklabdához jutott a 23 éves magyar, aki ki is használta az adódó alkalmat, így már 2-0-ra vezetett, sőt egy újabb sima adogatójáték után már 3-0 állt az eredményjelzőn.

A magyar pörgetős játéka nagyon nem ízlett az írnek, aki sokkal többet hibázott mint pénteken, igaz, ellenfele nagyon jól mozgatta alapvonalról és ha kellett, a hálónál is eredményesnek bizonyult, 4-1-nél pedig újra jött a brék, így Attila már 5-1-re vezetett, majd hozta adogatását és 6-1-gyel az övé lett a szett.

Az álomszerű kezdés után ugyanígy folytatódott a mérkőzés, Balázs 2-2 után sorozatban három gémet nyert meg, majd a Niland ápolása miatt beiktatott kisebb szünet után hozta az adogatását, így a második játszma 6-2-vel lett az övé.

A harmadik szettben folytatta a jó játékot, egyből brékkel kezdett, majd saját adogatását parádés játékkal hozta, Niland pedig egyre kevesebb ellenállást tanúsított, a magyar mindenben jobb volt nála, szórta a nyerő ütéseket, így hamar vége lett ennek a szettnek is, Bakázs Attila pedig 6:1 6:2 6:1-re nyert, mely Davis Kupa-pályafutásának legsimább győzelme volt.

A magyar csapat ezzel behozhatatlan előnyre tett szert, 3-1-re vezetünk, így a találkozó eldőlt, az ötödik meccsre valószínűleg mindkét kapitány változtat majd a Fucsovics-McGee felálláson.

A számunkra most legfontosabb másik találkozón Gulbis megnyerte a mai első meccset, így a lettek is továbbjutottak az egyiptomiak ellen, áprilisban tehát őket fogadjuk majd. Az I. csoportba jutáshoz három győzelem szükséges.

Euro-afrikai Zóna, II. csoport, 1. forduló:
Magyarország-Írország 3-1 - a magyarok már továbbjutottak
Balázs Attila-Conor Niland 6:1, 6:2, 6:1
 
Szombaton:
Balázs Attila, Kellner Ádám-James McGee, Sam Barry 7:6 (8-6), 6:7 (2-7), 6:2, 7:6 (8-6)
Pénteken:
Fucsovics Márton-Conor Niland 7:6 (7-4), 6:4, 6:7 (3-7), 2:6, 6:2
Kellner Ádám-James McGee 6:4, 3:6, 4:6, 7:6 (9-7), 4:6