Serie A előzetes

Az Internek kötelező visszavágnia az újoncnak

A havazások miatt megint csonka fordulót rendeznek a Serie A-ban, de az Inter-Novara mérkőzést várhatóan lejátsszák, és a papírforma szerint a kék-feketék négy nyeretlen meccs után végre összekaphatják magukat. Sőt, az utolsó helyezett újonc legyőzése kötelező feladat számukra.

Inter-Novara
15:00 Digi Sport Plus
hatharom-tipp: 1

Január 22-én győzött utoljára a milánói együttes, akkor a Laziót verték hazai pályán. Azóta a kupában kikaptak a Napolitól, a bajnokságban meglepte őket a kiesőjelölt Lecce, egy havas pályán játszott őrült meccsen 4-4-re végeztek a Palermóval, végül nagy pofont kaptak idegenben a Romától. Az, hogy a mostani fordulóból két mérkőzés elmarad, őket közelebbről nem érinti, hiszen egyik érdekelt együtteshez sincsenek túl közel, viszont ha nem sikerül nyerniük az újonc ellen, akkor hétfőn este akár a Farkasok mögé is kerülhetnek a tabellán.

Diego Milito vezeti a labdát a Novara-Inter mérkőzésen a Serie A-ban 2011-ben.

A kék-feketéknek van két jó formában lévő csatáruk Pazzini és Milito személyében, csak épp az utóbbi meccseken nem volt, aki megfelelően segítse őket hátulról. A Novara ellen ez megoldódhat, mivel Wesley Sneijder elvileg felépült kisebb sérüléséből, és ott lehet a kezdőben. Claudio Ranierinek ezúttal hátrébb kell nélkülöznie egy alapemberét, Samuel helyett valószínűleg Ranocchia lesz ott a Lúcio mellett a védelemben.

A Novara összesen két meccset nyert eddig a bajnokságban, az utolsót november végén a Parma ellen. Igaz, a kiscsapat másik áldozata épp az Inter volt szeptemberben, de a milánóiakat akkor még Gian Piero Gasperini irányította, akinek a keze alatt látványosan nem álltak össze. Az újonc együttes idegenben még nem tudott nyerni, gólt is csak hatot szerzett, annak a javát is az idény első néhány hetében. Az első kapott gól nélküli meccsüket az egész bajnokságot tekintve épp az előző fordulóban játszották, de ez is csak 0-0-s döntetlenre volt elég a Cagliari ellen.

Serie A
23. forduló
Catania-Genoa 15:00
hatharom-tipp: 1
Atalanta-Lecce 15:00
hatharom-tipp: 1
Parma-Fiorentina
elmarad
Bologna-Juventus
elmarad