Északi összetett

A norvég Kokslien duplázott Kazahsztánban

  • VNA

A szombati versenyhez hasonlóan vasárnap is a norvég Mikko Kokslien nyerte meg az északi összetett Világkupa versenyt.

A szombati versenyhez hasonlóan most is a japán Watabe Akito nyerte meg a síugrást, de a japán versenyző a 10 km-es sífutásban ezúttal sem tudta megőrizni a vezetését. A mezőny tizedik helyéről - 46 másodperces hátránnyal - indulva ugyanis megint ellépett mellette a norvég Mikko Kokslien, aki ezzel duplázni tudott Almatyban. A japán Watabe a szombati harmadik helye után most második lett, míg a dobogó harmadik fokára az osztrák Bernhard Gruber állhatott fel.

A karrierje negyedik Világkupa versenyét megnyerő norvég versenyző az egész mezőny legjobb sífutó idejét teljesítette 10 km-en, így nem meglepetés, hogy az Almatyban megszerzett 200 pontjával átvette a Világkupa harmadik helyét. Az összetett versenyben továbbra is a francia Jason Lamy Chappuis vezet, aki most az ötödik helyen végzett, így jó úton halad a címvédés felé, hiszen már csak hét verseny van hátra az idei szezonból. Az északi összetett Világkupa a jövő héten a németországi Klingenthalban folytatódik.

Északi összetett Világkupa - Almaty (KAZ)
egyéni verseny - Gundersen
1. Mikko Kokslien (NOR) 25:24,2
2. Watabe Akito (JPN) +2,7 mp
3. Bernhard Gruber (AUT) +4,9 mp
4. Fabian Riessle (GER) +13,1 mp
5. Jason Lamy Chappuis (FRA) +14,6 mp
6. Jörgen Graabak (NOR) +18,9 mp
Az összetett Világkupa állása (7 verseny van még hátra): 1. Jason Lamy Chappuis (FRA) 983 pont, 2. Watabe Akito (JPN) 813 pont, 3. Mikko Kokslien (NOR) 744 pont, 4. Alessandro Pittin (ITA) 724 pont, 5. Björn Kircheisen (GER) 537 pont, 6. Tino Edelmann (GER) 507 pont