Karrier

Wengert nem izgatja a szövetségi kapitányi poszt

  • MTI

Nem szeretne egyelőre egyik válogatott szövetségi kapitánya sem lenni Arsene Wenger, az Arsenal labdarúgócsapatának vezetőedzője.

"Soha nem érdekelt igazán ez a poszt, szövetségi kapitányként teljesen más jellegű munkát kellene végeznem, mint egy klubnál. Inkább vagyok maratonista, mint sprinter" - utalt arra a londoni csapatot immár 15 éve terelgető francia tréner, hogy sokkal inkább érdekli az a fajta elfoglaltság, amely napi szinten jelent feladatot a számára.
    
"Szövetségi kapitányként több a pr- és a kommunikációs tevékenység, kevesebb maga a futballszakma, a csapatépítés. Ha éppen egy jó generációval dolgozol, sikeres lehetsz, ha pedig nem, akkor nem tehetsz semmit. Egy klubban mindig van lehetőség az építkezésre" - tette hozzá.
    
Minderről azzal összefüggésben beszélt pénteken, hogy az olasz Fabio Capello távozásával megüresedett az angol válogatott szövetségi kapitányi posztja. S bár úgy tűnik, a szigetországban most hazai trénerben gondolkodnak, a megbecsülésnek örvendő 62 éves Wenger véleménye azért így is érdeklődésre tart számot.
    
"Anglia nagy futballnemzet, az emberek kötődnek a labdarúgáshoz. Én szeretem Angliát, azt kívánom, hogy sikeres legyen, de a szövetségre bízom, hogy megoldja a jelenlegi helyzetet" - jelentette ki, hozzáfűzve még: nem zárkózik el kategorikusan attól, hogy egyszer egy válogatottat irányítson.