Alpesi sí

Poutiainen versenyét elfújta a hóvihar, Schild szerencsével győzött

  • VNA

Marlies Schild ebben a szezonban hatodszor nyert műlesikló versenyt - ezúttal a szerencse is vele volt.

A női alpesi sízők ezen a hétvégén az andorrai Soldeu-ban szerepeltek. A szombati szlalom első futama után a finn Tanja Poutiainen vezetett, aki azonban peches volt a második futamban, mert a hirtelen feltámadó nagy szél és hóvihar miatt kaput tévesztett. Nem ment jól ezúttal az összetett Világkupa élén álló Lindsey Vonn-nak, aki az első futamban kiesett, csakúgy, mint a Világkupa címvédő Maria Höfl-Riesch.

A győzelmet ezúttal is az osztrák Marlies Schild szerezte meg, aki az első futam után ugyan még csak az ötödik volt, de másodikra jelentősen javított. Sikeréhez az is kellett, hogy Poutiainen mellett az első futam második helyéről a német Christina Geiger is kiesett. Ezzel a sikerével Schild lett az első női síző, aki három különböző szezonban is legalább hat műlesikló versenyt tudott megnyerni. Schild mögött a svéd Frida Hansdotter végzett a második helyen, hattizeddel lemaradva az osztráktól. A harmadik helyet a tavalyi garmischi világbajnokság ezüstérmese, Kathrin Zettel szerezte meg. Schild most nyert 33. alkalommal szlalom versenyt, így már csak egy sikerre van Vreni Schneider szakági rekordjától.

Kiesése ellenére így is Lindsey Vonn vezeti az összetett Világkupát a hölgyeknél, akivel szemben a most 11. helyen végző Tina Maze csak néhány pontot tudott hozni. Riesch kiesése ellenére is maradt a harmadik helyen, a német olimpiai bajnok vasárnap az óriás-műlesiklásban javíthat.

Alpesi sí Világkupa - Soldeu (AND)
női szlalom
1. Marlies Schild (AUT) 1:39,44
2. Frida Hansdotter (SWE) +0,60 mp
3. Kathrin Zettel (AUT) +0,86 mp
4. Nastasia Noens (FRA) +0,92 mp
5. Veronika Zuzulova (SVK) +1,22 mp
6. Therese Borssen (SWE) +1,23 mp
Az összetett Világkupa állása: 1. Lindsey Vonn (USA) 1350 pont, 2. Zina Maze (SLO) 892 pont, 3. Maria Höfl-Riesch (GER) 796 pont, 4. Elisabeth Görgl 8AUT) 674 pont, 5. Anna Fenninger (AUT) 667 pont, 6. Marlies Schild (AUT) 648 pont