Serie A

Elsőként nyert Udinében, és élre ugrott a Milan

Rosszul játszott és a hajrá kezdetéig hátrányban is volt, mégis nyerni tudott a Milan az Udinese otthonában a Serie A 23. fordulójában.

A sérülések és eltiltások által sújtott Milan kezdett gyengébben az Udinese elleni rangadón, és Di Natale szinte várható góljával a fekete-fehérek is kerültek előnybe a 19. percben. A csatár kilépett Fernandes labdájával, és a tizenhatosra érve kapura lőtt, a labda pedig Thiago Silváról a hálóba pattant. (1-0)

Jó ideig nem tudott mit kezdeni a címvédő a hazai csapattal, végül a félidő hajrájában Seedorf villant kétszer, de egyszer sem tudta bevenni az Udinese kapuját.

Ambrosini és Maxi López örülnek az Udinese-Milan mérkőzésen a Serie A-ban 2012-ben.

A második félidőben is csak küszködött a Milan, mégis sikerült egyenlíteniük, miután El Shaarawy távoli lövését rosszul ütötte ki Handanovic, Maxi López pedig belőtte a labdát. (1-1)

Nem sokkal később a vezetést is átvette a piros-fekete együttes, az előbb gólt szerző argentin csatár a jobb szélen ment el egy előrevágott labdával, begurította a védője mögé visszalépő El Shaarawynak, ő pedig a léc alá lőtt. (1-2)

Az Udinese felpörgette a tempót a hajrára, el is jutott vendége kapuja elé, de ott a védők vagy Amelia minden próbálkozást hárítani tudtak, így az idényben először kapott ki saját pályáján a zebramezes együttes, ráadásul hat pontra le is szakadt a Milantól, amely a tabella élére került, és biztosan ott is marad, mivel a Juventus a bolognai havazás miatt nem tudja lejátszani a mérkőzését vasárnap este. Igaz, a torinóiak így már kettővel játszanak kevesebb meccset, mint a címvédő, azaz a vesztett pontokat tekintve négypontos előnyben lesznek.

Serie A
23. forduló
Udinese-Milan 1-2 (1-0)
gólszerzők: Di Natale (19.), illetve Maxi López (77.), El Shaarawy (85.)