Női kézilabda

Az Itxako edzője távozik - Győrbe kerül?

Spanyol sajtóhírek szerint hét év után elhagyja az Itxako Navarra együttesét a csapatból európai szinten is komoly gárdát formáló vezetőedző, Ambros Martín.

Ambros Martín az Itxako Navarra női kézilabdacsapatának mérkőzésén.

Az Itxako kispadjára a következő szezonban valószínűleg José Ignacio Prades ül le, így Ambros Martín távozik, annak ellenére, hogy a szerződése eredetileg 2013-ig szólt. A navarrai együttes a szakember vezetésével szerezte meg első spanyol bajnoki címeit - rögtön hármat 2008-2011 között -, és meglepő lenne, ha az idei szezonban nem ők végeznének a pontvadászat élén. Emellett 2008-ban bejutottak az EHF Kupa döntőjébe, 2009-ben meg is nyerték a sorozatot, 2011 tavaszán pedig a Győrt búcsúztatva a Bajnokok Ligája fináléjába is bekerültek.

A spanyol sajtó szerint elképzelhető, hogy Martín épp az ETO-nál köt ki nyáron, ami nem is lenne meglepő, hiszen a magyar bajnok jelenlegi vezetőedzője, a válogatottat is vezető Karl Erik Böhn csak a szezon végéig marad, és a zöld-fehérek mindenképp nemzetközi szintű szakemberrel pótolnák a norvég szakvezetőt.