Alpesi sí

A szülinapos Beat Feuz nyert lesiklásban az olimpiai pályán

  • VNA

25. születésnapját győzelemmel ünnepelte Beat Feuz, a svájci versenyző bizonyult ugyanis a leggyorsabbnak az alpesi sízők Világkupa-sorozatának Szocsiban rendezett férfi lesikló viadalán.

Az alpesi sízők Világkupa sorozatán a férfiak olimpiai teszt versenyeket rendeztek ezen a hétvégén. Szombaton ugyanis éppen azon a pályán lesiklottak, ahol két év múlva a szocsi olimpia versenyét is rendezik. A 16-os rajtszámmal érkező Beat Feuz különösen a pálya alsó részén remekelt ezúttal, aki 25. születésnapját győzelemmel tette emlékezetessé. A svájci síző ezzel a sikerével a szakági Világkupában is feljött a harmadik helyre a svájci Didier Cuche és az osztrák Klaus Kröll mögé.

Beat Feuz a szezon egyik nagy felfedezettje - Fotó: fisalpine.com

A második helyen a kanadai Benjamin Thomsen végzett, aki magas, 27-es rajtszámmal érkezett le a pályán és végül csak 27 századdal volt lassabb, mint svájci riválisa. A 25 éves kanadai síző egy hete Chamonixban lett ötödik a lesiklásban, akkor életében először került be a legjobb tíz közé, most pedig már rögtön első Világkupa dobogóját is megünnepelhette.

A dobogó harmadik fokára a francia Adrian Theaux állhatott fel, aki alig kétszázaddal előzte meg az amerikai Bode Millert. A francia síző ebben a szezonban mindössze másodszor állhatott fel a pódiumra. Vasárnap újabb verseny következik, ahol ismét egy szuperkombinációt rendeznek, ami fontos lehet az összetett Világkupa szempontjából is. Ivica Kostelic ugyanis újabb pontokat hozhat majd a szocsi hétvégét kihagyó osztrák Marcel Hirscherrel szemben. Igaz a horvátok címvédőjének most már nem is feltétlenül Hirscher a fő riválisa, hanem a második helyet a szombati sikerével átvevő Beat Feuz, aki alig hatvan pontra van tőle az összetettben.

Alpesi sí - Szocsi (RUS)
1. Beat Feuz (svájci) 2:14.10 perc
2. Benjamin Thomsen (kanadai) 2:14.37
3. Adrien Theaux (francia) 2:14.69
 
A szakági Vk állása 9 verseny után (még 2 van hátra): 1. Didier Cuche (svájci) 495 pont, 2. Klaus Kröll (osztrák) 469, 3. Feuz 468.
Az összetett Vk állása 28 verseny után (még 16 van hátra): 1. Ivica Kostelic (horvát) 943 pont, 2. Feuz 893, 3. Marcel Hirscher (osztrák) 825.