Futsal

A szerbekkel játszunk a világbajnokságért

megosztom

Szombat délelőtt Zágrábban megtartották az idei futsal világbajnokság európai play off-körének sorsolását.A magyar válogatott számára szerencsésen alakult a sorsolás, sikerült elkerülnünk a világ legjobbjai között számon tartott spanyol, orosz, portugál, valamint olasz válogatottat, és a szerbekkel kerültünk össze.

Az mlsz.hu beszámolója szerint az oda-visszavágós rendszerű selejtező első mérkőzését a magyar válogatott játssza le hazai pályán (március 25-28. között), a visszavágóra Szerbiában kerül sor (április 8-11. között). A párharc győztese részt vesz az idei thaiföldi világbajnokságon.

A szerbek a ma véget érő zágrábi Európa-bajnokságon a csoportkörben 9-8-ra legyőzték Azerbajdzsánt és 2-1-re kikaptak a portugáloktól, majd a negyeddöntőben 2-1-es vereséget szenvedtek az orosz válogatottól.

 A mieink legutóbb tavaly februárban mérkőztek meg a szerbekkel, akkor két felkészülési mérkőzésünk közül az elsőt 2-0-ás félidei vezetésről 3-2-re elveszítettük Szegeden, majd másnap Szabadkán 4-4-es döntetlent értünk el.

"Elkerültünk a világ legjobb csapatait, és olyan riválist kaptunk, amely ellen van esélyünk a sikerre, nem leszünk már a mérkőzések előtt kilátástalan helyzetben - mondta a sorsolás után Frank Tamás. - A szerbek esélyesebbek, de mindent megteszünk, hogy mi kerüljünk ki győztesként a párharcból. Tudjuk, mire kell készülnünk, ismerjük őket, legutóbb egy éve játszottunk ellenük két barátságos meccset. A szerb játékosok fizikálisan nagyon erősek, dinamikusak, emellett van egy-két kiemelkedő képességű futsalosuk, akik támadásban képesek megnyerni az egy az egy elleni szituációkat. Nagyon szeretnénk kijutni a világbajnokságra, örülök, hogy a sorsolás után ez a cél továbbra is elérhetőnek tűnik számunkra."

megosztom