Premier League

A Chelsea pórul járt az Everton otthonában, Bogdánék ismét kikaptak

A Bogdán Ádámmal a kapuban felálló Bolton Wanderers hazai környezetben a Wigantől, a Buzsáky Ákost a 66. percig "alkalmazó" Queens Park Rangers pedig a Blackburn Rovers vendégeként szenvedett vereséget az angol labdarúgó-bajnokság 25. fordulójának szombati játéknapján. A Chelsea némi meglepetésre simán kikapott az Everton otthonában, míg az Arsenal a veterán kölcsönjátékos, a klub gólrekordere, a csereként beálló francia Thierry Henry 91. percben szerzett góljával nyert a Sunderland pályáján.

A Chelsea némi meglepetésre simán kikapott az Everton otthonában

A Chelsea liverpooli vendégjátékán Steven Pieenar az 5. percben meglepte a Kékeket, a sérüléséből felépült Lampardról került a labda a középpályás elé, aki közelről a jobb felsőbe vágta a labdát (1-0). A folytatásban ugyan a Chelsea játszott mezőnyfölényben, de ez teljesen meddő volt. Sturridge volt a vendégek legveszélyesebbje, de az első negyedóra végén védte lövését Howard, a 27. percben Heitingán megpattanva ment fölé lökete, a 30. percben Lampard futtából, 16-ról a bal alsó mellé tüzelt, a félidő hajrájában Fernando Torres fejelt fölé.

A folytatásban is többet birtokolták a labdát a londoniak, de nem sokra mentek vele. Az Everton kitűnően védekezett, de nem húzódott be térfelére, veszélyes volt támadásban is. A 71. percben Stracqualursi passza után középről, 14 méterről lőtt a kapu közepébe (2-0). A gól előtt Phil Neville ütközött Ashley Cole-lal, de a gól szabályos volt, aNeville a labdát rúgta el, de Cole-t le kellett cserélni. Andér Villas-Boas csapata erőlködött a ahjrában, Lukakunak volt esélye a szépítésre, de Howard nagyot védett. A Chelsea egy hónapja nyeretlen a PL-ben, maradt a negyedik, de az Arsenal beérte pontszámban.

Sokáig az Arsenal is csak szenvedett idegenben, a Sunderland megszorongatta az Ágyúsokat. Csendesen csordogált a mérkőzés a Fény Stadionban, a 23. percben Walcott veszélyeztetett, de jobbról a hosszú alsó mellé gurított. Unalmas első félidő után a második eseménydúsabb volt, az 52. percben O'Shea lőtt fölé, a 61. percben Szczesny védett bravúrral Gardner távoli bombájánál. A 70. percben McClean hét méterről a bal alsóba gurított (1-0), az őt kísérő Merteascker egy rossz mozdulatba belesérült, le kellett cserélni. Aaron Ramsey egyenlíteni tudott, 21 méterről lőtt kétkapufás gólt (1-1). A hosszabbítás első percében az utolsó bajnokiján pályára lépő Thierry Henry három ponthoz segítette az Arsenalt, Arsavin bal oldali beadása után közelről volt eredményes (1-2). Az Ágyúsok ikonjának góljával győzött a vendégcsapat, és pontszámban utolérte a negyeedik Chelsea-t.

A Boltonban a jelek szerint már nem csak mezszám szerint, hanem rangsorban is Bogdán Ádám az első számú kapus, a Premier League-ben zsinórban hatodszor került a kezdőcsapatba. Sajnos a Bolton ismét kikapott, ezúttal a vendég, sereghajtó Wigantől.

Buzsáky Ákos kisebb sérülése után ismét a kezdőben kapott helyet a Queens Park Rangersben, de csapat korán hátrányba került a Blackburn otthonában: Yakubu és N'Zonzi góljával már 23 perc után 2-0-ra vezetett a Rovers. Onuoha öngólja az első félidő hosszabbításában eldöntötte a három pont sorsát, a QPR csak szépíteni tudott Jamie Mackie révén.

Az újoncok összecsapásán a Norwich hátrányból (0-1) fordított a Swansea otthonában (3-2), a Fulham 2-1-re legyőzte a Stoke Cityt.

Premier League, 25. forduló:
Everton-Chelsea 2-0 (1-0)
Gólszerző: Pienaar (5.), Stracqualursi (71.)
 
Blackburn Rovers-Queens Park Rangers 3-2 (3-0)
Gólszerző: Yakubu (15.), N'Zonzi (23.), Onuoha (45+4. - öngól), illetve Mackie (71., 90+1.)
 
Bolton Wanderers-Wigan Athletic 1-2 (0-1)
Gólszerző: Davies (67.), illetve Caldwell (43.), McArthur (76.)
 
Fulham-Stoke City 2-1 (2-0)
Gólszerző: Pogrebnyak (16.), Sörensen (27. - öngól), illetve Shawcross (78.)
 
Sunderland-Arsenal 1-2 (0-0)
Gólszerző: McLean (70.), illetve Ramsey (75.), Henry (90+4.)
 
Swansea City-Norwich City 2-3 (1-0)
Gólszerző: Graham (23., 87. - a másodikat 11-esből), illetve Holt (48., 63.), Pilkington (51.)
 
Korábban:
Manchester United-FC Liverpool 2-1 (0-0)
gól: Rooney (47., 50.), illetve Suárez (80.)
 
Később:
Tottenham Hotspur-Newcastle United 18:30
Vasárnap:
Wolverhampton Wanderers-West Bromwich Albion 14:30
Aston Villa-Manchester City 17:00